Ornamental Plants

De kweek van sierplanten kent weer andere aandachtspunten dan de kweek van andere gewassen. BVB Substrates kan ook hiervoor substraten op maat leveren en u van gedegen advies voorzien.

BVB Compact

De meest recente en veelbelovende innovatie van BVB Substrates is BVB Compact. Het is een substraatmengsel met een geheim receptuur, dat na de eerste proeven al
extra bestellingen aan bigbags opleverde. Sommige plantenrassen schieten snel door. Kwekers moeten hierbij de groei met regelmaat remmen. Dit kost geld en arbeid én vertraagt ook de bloei van de plant. Daarnaast beïnvloedt het ook nog eens de duurzaamheidscertificering (MPS-certificaat) van kwekers negatief.

BVB Compact zorgt ervoor dat de plant minder gemakkelijk bij het beschikbare water kan. De plant moet meer moeite doen voor het water en blijft daardoor compacter. De plant maakt veel wortels. Dat is gunstig, want hoe beter beworteld, hoe sterker de plant is. De bovenlaag van het substraat in de pot blijft bovendien iets droger. Dit heeft als voordeel dat er minder insecten en schimmels aanwezig zijn, die bladschade kunnen veroorzaken.

Een compacte plant heeft veel voordelen. Zo kunnen er meer planten per vierkante meter geteeld worden en zijn de verhoudingen van de plant beter.

Vraag onze verkoopadviseurs naar de mogelijkheden.

 

Orchideeën

Een orchidee stelt hoge eisen aan het substraat. BVB Substrates levert verspeenm­­engsels, potorchideem­­engsels, snij­orchideem­­engsels en zowel barkmengsels als diverse alternatieven.

Lees meer...

Onze substraten voor sierplanten

Bekijk hier een korte video over wat onze substraten voor deze sector kenmerkt.

Klik hier om de video te starten.

Klantverhalen & Teelttips

Lees meer nieuws