BVB Quick Rooting Acid Loving Substrate

Het BVB Substrates portfolio is uitgebreid met een nieuw mengsel: BVB Quick Rooting Acid Loving Substrate. Dit mengsel is speciaal ontwikkeld voor de teelt van zuurminnende gewassen.

Algemene informatie

Dit substraatmengsel is geschikt voor de teelt van zuurminnende gewassen, zoals Rhododendron, Azalea, Vaccinium, Calluna, Erica, Galtheria, Leucothoe en Pieris.

Deze gewassen staan bekend om hun fijn vertakte, dunne, gevoelige wortelsystemen. Het is belangrijk dat het substraat waarin de plant groeit de wortels goed omsluit. Bovendien hebben de wortels een substraat nodig dat voldoende luchtigheid en stabiliteit biedt. Ook is het van belang dat het mengsel goede waterabsorptie- en distributiekenmerken heeft. BVB Quick Rooting Acid Loving Substrate biedt dit alles en zorgt zo voor een uitstekende groei.

Technical benefits

Dit nieuwe substraat zorgt voor een snellere en beter vertakte wortelvorming in zuurminnende gewassen vanwege de volgende eigenschappen:

  • Garandeerde stabiliteit op lange termijn;
  • Perfecte omsluiting van de fijne wortels;
  • Ideale waterabsorptiesnelheden;
  • Uitstekende waterverdelingskarakteristieken.

Dit creëert het ideale fysische en chemische mengsel voor zuurminnende gewassen. Afhankelijk van de groeitijd kan CRF op verzoek van de klant worden toegevoegd.

Duurzaamheid

Het BVB Quik Rooting Acid Loving Substrate bevat BVB Accretio. BVB Accretio is gemaakt van sphagnummos dat binnen 20-30 jaar na de oogst teruggroeit, waardoor het een hernieuwbaar materiaal is. Bovendien komt er bij de oogst van BVB Accretio geen kooldioxide vrij vanuit de veenvelden, doordat de waterstanden niet worden beïnvloed.

We kunnen de ecologische voetafdruk van onze mengsels berekenen om klanten inzicht in de duurzaamheid van onze substraten te bieden.

Contact

Bram van Bommel, onze deskundige productmanager voor de categorie Tree Nursery, kan u alles vertellen over de voordelen van het toevoegen van BVB Accretio aan mengsels voor zuurminnende gewassen.