Tree Nursery

Wij leveren een breed assortiment substraten voor de boomkwekerijsector. Het aanbod is onder te verdelen in 5 gespecialiseerde productlijnen die speciaal ontwikkeld zijn om te voldoen aan de behoeftes van een moderne boomkwekerij. Afhankelijk van het teeltsysteem, watergeefsysteem en potmaten wordt de exacte samenstelling van de mengsels bepaald en op maat geproduceerd.

Substraatportfolio boomkwekerijen

 

VIVA Excellent

De hoogwaardige substraten binnen de VIVA Excellent-lijn bieden een goede structuur en een hoge porositeit waardoor er veel lucht beschikbaar is voor de wortels. Door de hoge drainage zal overtollig water bij hevige regenval geen problemen opleveren voor de planten. VIVA Excellent-producten bieden geoptimaliseerde prestaties en stimuleren een sterke wortelontwikkeling.

Deze mengsels zijn beschikbaar voor verschillende potmaten.

VIVA Green

VIVA Green is de meest duurzame keuze binnen dit portfolio. Het bevat namelijk tot 30% meer complementaire grondstoffen.
De porositeit binnen deze mengsels is op een goed niveau. Een goede structuur en drainage zorgen ervoor dat uw planten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

VIVA Shield pH

Substraten binnen de VIVA Shield pH-productlijn bieden optimale ondersteuning aan zuurminnende planten. Deze gespecialiseerde productlijn is geschikt voor verschillende potmaten.

VIVA Shield pH-substraten biden een hoge pH-buffer. De gespecialiseerde substraten binnen deze productlijn kunnen worden afgestemd op de behoeften van specialiteiten als hortensia, helleborus, erica calluna en rododendrons.

VIVA Multi

De VIVA Multi producten zijn zeer geschikt voor vaste planten en heesters, maar ook voor planten in grotere potten. Voor de verschillende potmaten biedt BVB Substrates gespecialiseerde mengsels. Door de verhoogde structuur en porositeit zullen deze substraten blijven de eigenschappen ook op langere termijn constant en is er nauwelijks sprake van inslempen.

VIVA All-Round

De VIVA All-Round productlijn omvat veelzijdige, gebruiksvriendelijke substraten. De producten uit de VIVA All-Round lijn zijn inzetbaar voor diverse potmaten en bieden een goede structuur en een passend luchtgehalte.

BVB TopClean

Als aanvulling op het substraat en de meststoffen hebben we een passend afdekmiddel ontwikkeld, dat ideaal is voor gebruik bij de boomkwekerij. Dit afdekmiddel genaamd BVB TopClean voorkomt mos- en onkruidvorming, zonder dat het de groei van de plant belemmert.

Lees meer...

Bemesting

Voor buitenteelt wordt in veel gevallen extra meststof toegevoegd. Afhankelijk van de wensen van de klant worden er reguliere of biologische, langzaam werkende meststoffen gebruikt. Het percentage meststoffen wordt gedoseerd aan de hand van de duur van de teelt en of er wel of niet mogelijkheden zijn tot tussentijdse bijmesting. Met het door BVB Substrates ontwikkelde programma FMTM (Fertilising Made To Measure) kan de startbemesting op maat worden toegevoegd en optimaal afgestemd worden op de behoefte van de plant.

Duurzaamheid

Aan onze mengsel kunnen plantversterkers worden toegevoegd. Plantversterkers zetten planten aan tot het maken van afweerstoffen tegen ziekten en plagen. Planten ontwikkelen zo een beter wortelstelsel met meer wortelharen. Door het gebruik van onder andere natuurlijke (schimmel)preparaten kan er geteeld worden met minder kunstmatige meststoffen en zijn er minder gewasbeschermingsmiddelen nodig. Onze plantversterkers zijn namelijk producten die vrij in de natuur voorkomen. Ze zijn niet belastend voor het milieu.

Klantverhalen & Teelttips

Lees meer nieuws