Tree Nursery

Wij leveren een breed assortiment grondmengsels voor de boomkwekerijsector. Afhankelijk van uw teeltsysteem, watergeefsysteem en potmaten wordt de samenstelling van de mengsels bepaald en door ons op maat geproduceerd. De mengsels worden samengesteld uit een aantal hoofdbestanddelen zoals zodenfracties, cocos, freesveen en tuinturf. Aan dit basismengsel worden vervolgens, afhankelijk van de specifieke situatie, subbestanddelen toegevoegd. Denk aan puimsteen, perliet, bark, zand en klei.

Kortere teelt

Vaste planten

Vaste planten worden meestal buiten geteeld in potten. Onder vaste planten vallen meer dan 1000 soorten; van kruiden tot bodembedekkers en van korte tot lange teelt.

Ericaceeën

Ericaceeën zijn buitenplanten die geteeld worden op een substraat met een lage zuurgraad. De mengels bevatten hoofdzakelijk veen omdat dit van origine een lage pH-waarde heeft.

Langere teelt

Heesters & fruitbomen

De teeltduur van heester en fruitbomen is doorgaans langer dan die van vaste planten. Daarom hebben wij speciaal voor deze teelt stabielere grondstoffen op basis van met name zodenturf.

Coniferen & kerstbomen

Voor de teelt van coniferen en kerstbomen wordt gebruik gemaakt van stabiele mengsels die veelal voorzien zijn van bark of puimsteen voor een optimale wortelvorming.

 

Opkweek

Jonge planten zijn gebaat bij stabiel en luchtig mengsel dat bestaat uit zodenturf, cocos, puimsteen en perliet. Deze mengsels zijn altijd op voorraad in zowel zakken als big bags.

Vragen over deze substaten?

Neem direct contact op met:

Jan Dirksen (jdirksen@bvb-substrates.nl)

Bram van Bommel (bvanbommel@bvb-substrates.nl)

 

“BIOLOGISCH TELEN IS VOLOP IN ONTWIKKELING EN BVB SUBSTRATES LEVERT STEEDS VAKER DUURZAME SUBSTRATEN MET BIOLOGISCHE BEMESTING.”

Jan Dirksen
Teeltadviseur

BVB TopClean

Als aanvulling op het substraat en de meststoffen hebben we een passend afdekmiddel ontwikkeld, dat ideaal is voor gebruik bij de boomkwekerij. Dit afdekmiddel genaamd BVB TopClean voorkomt mos- en onkruidvorming, zonder dat het de groei van de plant belemmert.

Lees meer...

Mengsels op maat

Voor onze boomkwekerij­mengsels gebruiken wij een aantal hoofdbestanddelen:

  • Zodenfracties
  • Cocos
  • Freesveen
  • Tuinturf

Daaraan kunnen de volgende sub­bestanddelen worden toegevoegd:

  • Puimsteen
  • Cocosvezel
  • Perliet
  • Bark
  • Zand
  • Klei

Peat free

BVB Substrates levert verschillende vervangende producten welke de functie van turf als bodemverbeteraar kunnen overnemen. We leveren 100% peat free mengels, maar ook mengsels met simpelweg minder veen. Wij testen de verhoudingen altijd uitvoerig en blijven zoeken naar alternatieven om duurzamer te kunnen ondernemen. Met name voor mengsels voor de zuurminnende categorie Ericaceeën wordt gekeken naar alternatieve samenstellingen om het aandeel veen te verminderen.

“We proberen creatief mee te denken in het zoeken naar het ideale substraatmengsel en zo de klant steeds een stapje verder te helpen in zijn teeltproces.”

Bram van Bommel, Verkoopadviseur

Klik hier om een korte video over deze substraten voor deze sector te starten.

Bemesting

Voor buitenteelt wordt in veel gevallen extra meststof toegevoegd. Afhankelijk van de wensen van de klant worden er reguliere of biologische, langzaam werkende meststoffen gebruikt. Het percentage meststoffen wordt gedoseerd aan de hand van de duur van de teelt en of er wel of niet mogelijkheden zijn tot tussentijdse bijmesting. Met het door BVB Substrates ontwikkelde programma FMTM (Fertilising Made To Measure) kan de startbemesting op maat worden toegevoegd en optimaal afgestemd worden op de behoefte van de plant.

Duurzaam

Aan onze mengsel kunnen plantversterkers worden toegevoegd. Plantversterkers zetten planten aan tot het maken van afweerstoffen tegen ziekten en plagen. Planten ontwikkelen zo een beter wortelstelsel met meer wortelharen. Door het gebruik van onder andere natuurlijke (schimmel)preparaten kan er geteeld worden met minder kunstmatige meststoffen en zijn er minder gewasbeschermingsmiddelen nodig. Onze plantversterkers zijn namelijk producten die vrij in de natuur voorkomen. Ze zijn niet belastend voor het milieu.

Innovatie

BVB Substrates levert substraten voor zowel traditionele als biologische teelt. In ons moderne laboratorium wordt de samenstelling van substraten getest en daarna in de praktijk getoetst. Samen met telers zetten wij proeven uit en kijken wij wat de resultaten zijn. Maar ook met partners in de keten en verschillende kennisinstelllingen werken we intensief samen om onze producten te optimaliseren. In samenwerking met Koppert Biological Systems heeft BVB Substrates proeven gedaan waarbij de plantweerbaarheid is getest.

Klantverhalen & Teelttips

Lees meer nieuws