Vegetables & Leafy greens

BVB Substrates ontwikkelt een grote diversiteit aan producten specifiek gericht op de teelt van groenten en bladgroenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groeizakken met veen of cocos. Daarnaast bieden we ook an-organische oplossingen aan zoals substraten gebaseerd op polyurethaanschuim en steenwol.

BVB Substrates produceert substraten die speciaal toegespitst zijn op de teelt van groenten en bladgroentes. Deze substraten stellen de kweker in staat om meer gezonde planten te kweken met minder water en meststoffen. Daarnaast draagt het gebruik van het juiste substraat bij aan een efficiënte teelt waarbij meer opbrengst op minder oppervlakte bereikt kan worden. Dit alles draagt bij aan een duurzame teelt.

Hieronder leest u enkele algemene voordelen van het gebruik van een substraat dat door ons specifiek voor uw situatie is ontwikkeld.

  • Duurzame teelt
  • Licht in gewicht (meerdere lagen)
  • Voedselveiligheid
  • Waterbesparing
  • Eenheid en uniformiteit in planten en oogst
  • Milieuvriendelijk
  • Maximaliseren van de opbrengst (kg) per gebruikte liter water

 

Op maat gemaakte substraten

BVB Substrates produceert enkel op maat gemaakte substraten voor de professionele kweker. Daarnaast kunnen we onze klanten voorzien van gedegen en professioneel advies over de teelt en hen op deze manier helpen bepalen welk soort substraat het meest geschikt zou zijn.

Wij produceren op bestelling, wat ons in de gelegenheid stelt snel aanpassingen in mengsels te maken en te reageren op de vraag van klanten en de markt.

BIO-substraat:

Samen met klanten en partners heeft Kekkilä-BVB een substraat ontwikkeld, geschikt voor de bioteelt van groenten, kruiden en planten onder het SKAL en/of Fibl label. Dit mengsel wordt verkocht onder het productmerk BVB Substrates. Een belangrijk ingrediënt in de biosubstraten is de “BIO-premix”.

Ervaringen bioteelt

In de bioteelt wordt veel gewerkt met compost en organische meststoffen. De consequentie van het gebruik van deze grond- en meststoffen is onder andere meer fluctuatie gedurende de teelt. Dit gebeurt bijvoorbeeld in het oplopen van pH waarden en een grotere hoeveelheid ammonium bij aanvang. De omzetting naar nitraat moet dan immers nog plaatsvinden.

Ook leert de ervaring dat processen anders lopen binnen de bioteelt. Anders dan bij de gangbare manier van telen. Processen zijn minder stuurbaar en er is hier op het gebied van kennis nog een hoop te leren en te ontwikkelen.

 

BIO-premix

Door de inzet van de BIO-premix, bouwen we meer buffer in om de pH waarden te kunnen sturen. Ook zorgt de BIO-premix ervoor dat bij het begin van de teelt direct voldoende nutrificerende bacteriën opgebouwd zijn. Deze bacteriën dragen bij aan een snelle en constante stikstof afgifte plaats vanaf de start. De BIO-premix is een mengsel van specifieke compost en veen. Het mengsel is op een aparte manier behandeld, zodat het geschikt is voor de inzet in biomengsels.

Samenstelling substraat:

Op basis van de gewenste certificeringsschema’s, teeltduur en gewas, stellen we samen met de klant een specifiek substraat samen, inclusief BIO-premix en gewenste organische meststoffen.

Dit Bio substraat is geschikt voor:

  • Koude en warme teelt
  • Plug en perspotten teelt
  • Groenten-, kruiden- en sierteelt