Propagation & Young plants

Een belangrijke fase van de teelt is de vermeerderingsfase van jonge planten. De kwaliteit van de zaden en stekjes moet uiteraard goed zijn, maar de kwaliteit en structuur van de bodem waarin het plantje gaat groeien is minstens net zo belangrijk. BVB Substrates biedt passende substraten van hoge kwaliteit, voor diverse teeltmethoden. Een nieuwe ontwikkeling hierbinnen is het product BVB Impress. Een nieuwe generatie groeimedium die kwekers vele voordelen biedt.

BVB Substrates produceert daarnaast nog andere mengsels die uitermate geschikt zijn voor deze jonge planten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fijne mengsels om trays mee af te vullen, mengsels specifiek ontwikkeld voor milieuvriendelijke papieren potten (paperpots), biologische mengsels en anorganische groeimedia zoals polyurethaanschuim of steenwol. Deze groeimedia zijn specifiek ontwikkeld voor de vermeerdering van jonge planten.

Verschillende soorten groeimedia

BVB Substrates produceert substraat afgestemd op uw kweekmethode. Naast reguliere mengsels voor trays kunnen we ook mengsels maken voor superseedling machines. Deze mengsels worden afgestemd op de machine en indien nodig wordt er gezorgd dat ze plakkeriger zijn. Verder worden deze mengsels verrijkt met meststoffen om de beste resultaten te boeken.
Een goed stekmengsel is de basis voor een gezonde groei. Onze perspotten en zaaigrond zijn fijn van structuur zonder dat het ten koste gaat van de luchtigheid. Zo kunnen de planten goed wortelen in de grond en worden voedingsstoffen eenvoudig opgenomen.
Naast biologische mengsels, mengsels voor papieren potten en perspotten kunnen we ook mengsels zonder veen maken. Dit zijn plugs gebaseerd op steenwol die goed gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld teeltgoten en meerlaagse teelt.

Tuinturf perspot

De perspotten die u gebruikt moeten voor u een aantal specifieke eigenschappen bevatten die soms tegenstrijdig kunnen zijn. Het mengsel moet een goede harde kluit kunnen persen, maar u wilt wel zo veel mogelijk lucht in het mengsel houden. Uw mengsel moet voldoende vocht bevatten, snel genoeg indrogen, maar niet te veel krimpen. Het machinaal uitplanten is een basisbehoefte geworden. Met al deze kenmerken stellen we de receptuur op die voor uw situatie het beste is. Geholpen door de vele praktijkervaring en de ontwikkelde technische meetmethoden via onder andere de trekdrukbank kunnen we met u doornemen hoe het mengsel gaat reageren in de teelt. Samen met u zorgen we voor de goede startsituatie met voldoende vocht om de stevige kluit te kunnen maken.

BVB Accretio

BVB Accretio is een nieuwe, duurzame grondstof die ontwikkeld is door BVB Substrates. Deze grondstof brengt uitmuntende eigenschappen met zich mee wanneer deze vermengd wordt in een substraat en is uitermate geschikt voor het gebruik in bepaalde mengsels voor Young plants and Propagation.

Lees meer...

“EEN GOED STEKMENGSEL IS DE BASIS VAN EEN GEZONDE GROEI. ONZE MENGSELS EN PERPOTTEN ZIJN FIJN VAN STRUCTUUR ZONDER DAT HET TEN KOSTE GAAT VAN DE LUCHTIGHEID.”

Arjan Zwinkels
Manager Research & Development

BVB Impress

BVB Impress is de nieuwe generatie perspotgrond op basis van witveen. Het heeft een aanzienlijk hoger luchtgetal en garandeert goede vormvastheid bij het persen. BVB Impress is geschikt voor alle systemen en perspotmachines. Het bestaat voor 100% uit natuurlijke materialen, zonder chemische toevoegingen.

Klik hier om de video over BVB Impress te starten.