Daktuinen zorgen voor een tijdelijke opvang van het regenwater waardoor de riolen meer tijd hebben om het regenwater af te voeren. Daarnaast zorgt dakbegroeiing voor het zuiveren van de lucht in een stedelijk gebied waardoor de fijnstof verminderd wordt. Ook hebben daktuinen een isolerende werking, een natuurlijke uitstraling en bieden bescherming tegen weers- invloeden op de dakbedekking.

UrbanRoof Daktuinsubstraat

Bij het samenstellen van daktuinsubstraat wordt voornamelijk gekeken naar:

  • Fysische stabiliteit: Hoe lang blijft de structuur behouden
  • Watercapaciteit: hoeveel water kan het materiaal bufferen
  • Voedingsbalans: langdurige beschikbaarheid nutriënten
  • Bemesting: door gezonde groei minder last van onkruiden
  • Gewicht: bij minder draagkrachtige daken is een lichtgewicht substraat noodzakelijk

Type daktuin

Substraten voor daktuinen kunnen grofweg in twee segmenten worden opgesplitst, een intensieve en extensieve daktuin. Wanneer men het over een extensieve daktuin heeft wil dat in de meeste gevallen zeggen dat een bodembedekker in de vorm van Sedum wordt toegepast. Op een intensieve daktuin groeien meestal heesters of bomen en lijkt het meer op een echte tuin. Aan de basis van alle beplanting staat natuurlijk een uitgebalanceerd daktuinsubstraat dat voor een geschikte groeiplaats zorgt.

Kwaliteit en leverantiemogelijkheden

BVB Substrates produceert daktuinsubstraat overdekt in een aantal vaste beproefde samenstellingen of maatwerk oplossingen, waarmee is het in staat is jaar rond uniforme kwaliteit te garanderen. Tevens heeft BVB een breed scala aan verpakkingsmogelijkheden, waaronder diverse formaten zakgoed en Big Bags. Ook is het mogelijk substraat los gestort of per blaaswagen aan te leveren.

Research daktuinsubstraat

BVB Landscaping produceert ruim 20 jaar daktuinsubstraat. In deze tijd is veel onderzoek gedaan naar korte en langdurige effecten. BVB beschikt over een eigen onderzoeksfaciliteit waarin diverse simulaties uitgevoerd kunnen worden, maar werkt ook samen met externe onderzoekers op het gebied van chemische, fysische en biologische parameters en de uitwerking daarvan in het daktuinsubstraat.

Voor meer informatie over Daktuinsubstraat kunt u de bestekservice raadplegen, of neemt contact op met een van onze adviseurs.

UrbanRoof Basis daktuinsubstraat

Bij Urbanroof Ext-B en Urbanroof Int-B daktuinsubstraat is voornamelijk naar structuur gekeken. Denk hierbij aan een hoog poriënvolume en hoge waterdoorlaatbaarheid. Het daktuinsubstraat is grover van structuur en minder evenredig opgebouwd. Dit geeft uitermate goede fysische eigenschappen. Tevens is het redelijk schraal van samenstelling met een groot aandeel minerale delen.

Heeft u vragen over dit product? Klik hier om contact op te nemen met één van onze adviseurs.

Urbanroof Ext-B

Urbanroof Int-B

Daktuinsubstraat UrbanRoof met extra balans

Bij Urbanroof Ext-P is meer naar balans gekeken. Zowel in fysische opbouw, maar ook in voedingswaarde. Dit resulteert in een daktuinsubstraat dat langer mee gaat en gedurende deze periode ook stabiel blijft. Tevens bied het meer voor de plant., er vindt minder uitspoeling plaats van voeding en fijne delen. Vochtbuffer is ruim voldoende waarbij ook de WOK (wateropname capaciteit) en PF curve (zuigspanning) niet achterblijven.

Heeft u vragen over dit product? Klik hier om contact op te nemen met één van onze adviseurs.

Urbanroof Ext-P

Urbanroof Int-P

Lichtgewicht daktuinsubstraat

Deze lichtgewicht daktuinsubstraat versies zijn vergelijkbaar met de Ext-P en Int-P qua opbouw. Een goede balans zowel fysische als chemisch. Door het toepassen van extra lichte minerale delen is hier een flinke gewichtsbesparing behaald. Met ± 690 kg levergewicht kun je het met recht een lichtgewicht daktuinsubstraat noemen.

Heeft u vragen over dit product? Klik hier om contact op te nemen met één van onze adviseurs.

Urbanroof Ext-P-L

Urbanroof Int-P-L

Bemesting daktuin

Voor het bemesten van een daktuin of daktuinsubstraat adviseren we een organische meststof en bodemverbeteraar. Blijf hierbij zo dicht mogelijk bij de natuur.

Advies bij een extensief daktuinsubstraat
Bij aanleg door substraat gemixt: DCM Eco-mix Xtra 1: 2kg per m3
Onderhoud gestrooid per jaar (april): DCM Eco-mix 2: 120 gr per m2

Advies bij een Intensief daktuinsubstraat
Bij aanleg door substraat gemixt: DCM Eco-mix Xtra 1: 1kg per m3
Bij aanleg door substraat gemixt: Vivitree: 1kg per m3
Onderhoud gestrooid per jaar (april): DCM Eco-mix 2: 200 gr per m2

Heeft u vragen over deze producten? Klik hier om contact op te nemen met één van onze adviseurs.

DCM Vivitree

DCM Eco-mix Xtra 1

DCM Eco-mix 2