Horticulture Substrates. AFHANKELIJK VAN DE WENSEN TEN AANZIEN VAN LUCHTWATERHUISHOUDING, START BEMESTING, TECHNISCHE INSTALLATIE (VERWARMING, WATERGIFT) EN ANDERE FACTOREN, WORDT HET JUISTE PRODUCT OF MENGSEL SAMENGESTELD. BIJ BVB SUBSTRATES WERKEN ALLEEN VERKOOPADVISEURS MET JARENLANGE TEELTERVARING DIE U KUNNEN VOORZIEN VAN EEN GEDEGEN ADVIES.

Potplanten

Via het substraat wordt een potplant voorzien van water en mineralen. Voor een gezonde groei is de juiste vocht- en zuurstofhuishouding van het substraat essentieel.

Lees verder…

Snijbloemen

Bekende snijbloemen zijn onder andere rozen, gerbra’s en chrysanten. Omdat snijbloemen gevoelig zijn voor droogte, is het belangrijk dat het substraat voldoende vocht vasthoudt.

Lees verder…

Orchideëen

Een orchidee stelt hoge eisen aan het substraat. BVB Substrates levert verspeenm­­engsels, potorchideem­­engsels, snij­orchideem­­engsels en zowel barkmengsels als diverse alternatieven.

Lees verder…

Perkgoed

Perkgoed is vaak kwetsbaar en heeft baat bij een substraat met een zachte en fijne structuur. Onze mengsels zijn zo uitgebalanceerd dat perkgoed een goede basis heeft.

Lees verder…

Opkweek

Een goed stekmengsel is de basis van een gezonde groei. Onze perspotten en zaaigrond is fijn van structuur zonder dat het ten koste gaat van de luchtigheid.

Lees verder…

Vragen over deze substraten?

Neem direct contact op met:
Eén van onze verkoopadviseurs:


Jan Dirksen – Midden/Zuid Nederland
JDirksen@bvb-substrates.nl

Richard Bremmer – West-Nederland
RBremmer@bvb-substrates.nl

Robin Camphens  – West-Nederland
RCamphens@bvb-substrates.nl

Potgrond op maat

Substraat is de verzamelnaam voor alle groeimedia die wij leveren. Het merendeel van onze substraten zijn de zogeheten potgrondmengsels. Een potgrondmengsel bestaan uit meerdere natuurlijke basisgrondstoffen en subbestandsdelen. Elke grondstof heeft zijn eigen karakteristiek en fysische gesteldheid. Daardoor is de toepasbaarheid per grondstof verschillend. De grondstoffen worden geselecteerd door onze ervaren en kritische inkopers.

Zij kijken ondermeer naar de uniformiteit en stabiliteit. Dankzij goede afspraken met vaste leveranciers, kunnen wij constante kwaliteit garanderen. De basis van een potgrondmengsel bestaat uit veenmosveen, turf, zoden en/of cocos. Daarnaast worden er subbestanddelen toegevoegd zoals puimsteen, perlite, cocosvezel, bark, zand en klei. Het mengen gebeurt op onze moderne productielocaties met computergestuurde systemen.

Breed pakket

BVB Substrates staat bekend als een substraatleverancier met een zeer breed pakket aan substraten. Veel van onze producten worden ‘op klantspecificatie’ gemaakt. Afhankelijk van uw wensen ten aanzien van luchtwaterhuishouding, start bemesting, technische installatie (verwarming, watergift) en andere factoren, kunnen wij voor u het juiste product of mengsel samenstellen. Onze mengsels worden gemaakt van alleen de allerbeste basisingrediënten.

Moderne technieken

De medewerkers binnen BVB Substrates zijn op de hoogte van de modernste teelttechnieken in binnen- en buitenland. Wij maken onze mengsels met kennis van zaken. Tenslotte blijft de productie van potgrond, net als het kweken van planten en bomen, mensenwerk. Een regelmatig bezoek en deskundig teeltadvies maken daarom deel uit van ons productenpakket.

Mengsels voor biologische teelt

Voor biologische teelt gelden andere regels bij het samenstellen van mengsels. BVB Substrates beschikt over een breed assortiment grondstoffen die voldoen aan deze normen. Door slim gebruik te maken van deze grondstoffen kunnen wij de eigenschappen die u nodig heeft in het mengsel inpassen.
Ook op het gebied van voorraadbemesting zijn de mogelijkheden uitgebreid. Door toepassing van diverse organische meststoffen en bekalking kunnen we het gewenste voedingsniveau aanleggen. In samenspraak met u als klant zorgen wij dat u een mengsel heeft opgebouwd volgens de richtlijnen van Verordening 889/2008.

Voordelen BVB Substrates

• Breed, gevarieerd assortiment met kwalitatief hoogwaardige grondstoffen
• Goede prijs/kwaliteitsverhouding
• Deskundige verkoopadviseurs
• Moderne productiefaciliteiten, overdekte opslag
• Professionele laboratoria met proefkas
• Gecontroleerde kwaliteit; ISO 9001 gecertificeerd, RHP keurmerk
• Ruime leveringsmogelijkheden door eigen logistieke dienstverlening
• Geografische spreiding productielocaties door Nederland en Duitsland
• Wereldwijd betrouwbaar dealernetwerk
• Hoge service en flexibiliteit