Open Dag voor werkzoekenden – De Lier

Op zaterdag 5 september organiseren we op onze productielocatie in De Lier een open dag voor werkzoekenden. Tussen 10-12 uur kun je een kijkje nemen in ons bedrijf en met enkele werknemers praten over openstaande vacatures. Om de voldoende afstand onderling te kunnen verwezenlijken is het van belang dat je je van tevoren aanmeldt. Op die manier kunnen we de bezoekers in groepen verdelen en gespreid rondleiden.

Interview in Boom in Business

Eerder deze maand publiceerde vakblad "Boom in Business" een artikel waarvoor ze onze Sales Advisor Bram van Bommel en Sales Director Johan van Geest gesproken hebben. In het artikel wordt de huidige stand en de verwachte toekomst van substraten voor de boomkwekerij besproken.

Interview: Blumenparadies Hasselt

Midden tussen de Duitse steden Kleef, Kalkar en Goch ligt Blumenparadies Hasselt. Het hart van elke tuinier gaat sneller kloppen bij het brede assortiment dat dit tuincentrum op 5.500 vierkante meter biedt. Perk- en balkonplanten, rozen, hortensia’s en kamerplanten zijn enkele specialiteiten. ‘Met kant-en-klare concepten proberen wij klanten te verrassen. De speciale Jardino-potgronden van BVB Substrates passen daar perfect bij’, vertelt bedrijfsleider Richard Aymans.

Interview Gipmans Planten

Plantweerbaarheid is een belangrijk thema voor Gipmans Planten. Als Erik Gipmans denkt aan duurzaam telen, dan wil hij dat gewasbeschermingsmiddelen plaatsmaken voor planten die zelf in staat zijn om ziekteverwekkers te weren. Substraten zijn voor hem belangrijk, want ze voegen kwaliteit toe aan het begin van de keten. ‘De vraag om duurzame substraten is zeer actueel, zodat wij onze producten goed in de markt kunnen zetten’, vindt hij.

Ondersteuning op afstand

Net als vele anderen werken onze Sales Advisors momenteel vanuit huis. Hoewel er doorgaans een hoop klantbezoeken op de planning staan, gebruiken ze nu nieuwe manieren om kwekers te kunnen blijven helpen.

Inspelen op voorjaarspiek met nieuw warehouse

Elektrische reachtrucks met een “blue spot” veiligheidslicht zoeven er geluidloos heen en weer. Op 1 oktober 2019 namen we een splinternieuw warehouse in De Lier in gebruik. Het gebouw biedt ruimte aan meer dan 10.000 pallets. Tuincentra, bouwmarkten en retailers kunnen vertrouwen op soepele levering van schone pallets potgrond tijdens de voorjaarspiek.

BVB Sublime op ruimtereis?

Ongeveer twee jaar geleden benaderde het Amerikaanse ruimteagentschap NASA ons, omdat ze meer wilden weten over een van onze producten; BVB Sublime. Waarom de National Aeronautics and Space Administration geïnteresseerd is in BVB Sublime leggen we uit in dit artikel.

De voordelen van BVB Accretio voor zuurminnende gewassen

Het geheim van het nieuwe "BVB Quick Rooting Acid Loving Substrate" zit in BVB Accretio. BVB Accretio is een nieuwe, duurzamere grondstof. De unieke fysische en chemische eigenschappen helpen gewassen sneller een sterk wortelgestel te ontwikkelen.

Duurzamere verpakkingen

De beelden van plastic soep in onze wereldzeeën zijn schokkend. Daardoor zijn consumenten en bedrijven doordrongen van de urgentie om het gebruik van plastic te verminderen. Hoe gebeurt dat bij Kekkilä-BVB?

Kekkilä-BVB en Mertens verbreden samenwerking naar Duitse markt

Kekkilä-BVB produceert al ruim 100 jaar substraten van de hoogste kwaliteit voor de wereldmarkt. Ook op de Duitse markt heeft Kekkilä-BVB door de jaren heen een goede positie verworven. Om deze positie in Duitsland verder te versterken zijn Kekkilä-BVB en tuinbouwtoeleverancier Mertens een intensief samenwerkingsverband aangegaan.