Inspelen op voorjaarspiek met nieuw warehouse

Elektrische reachtrucks met een “blue spot” veiligheidslicht zoeven er geluidloos heen en weer. Op 1 oktober 2019 namen we een splinternieuw warehouse in De Lier in gebruik. Het gebouw biedt ruimte aan meer dan 10.000 pallets. Tuincentra, bouwmarkten en retailers kunnen vertrouwen op soepele levering van schone pallets potgrond tijdens de voorjaarspiek.

Interview: boomkwekerij Eurotree Horst

Op circa 100 hectare vollegrond, kas en containerveld telen Wilbert Christiaens en Eef van Os in het Limburgse Melderslo een breed assortiment coniferen, heesters en vormsnoeiplanten. ‘Waar wij goed in zijn? Waar niet in, kun je beter vragen’, lacht Wilbert. Dan serieus: ‘Onze kracht zit in de kwaliteit van onze producten. We werken netjes, komen afspraken na en staan voor eerlijke handel.’

Interview Orchideeënkwekerij Artisan

Wilco Verhoeven, eigenaar van orchideeënkwekerij Artisan in Nieuwaal vertelt over de reis die Artisan de afgelopen jaren heeft gemaakt en de ondersteunende rol die BVB Substrates speelt.

BVB Sublime op ruimtereis?

Ongeveer twee jaar geleden benaderde het Amerikaanse ruimteagentschap NASA ons, omdat ze meer wilden weten over een van onze producten; BVB Sublime. Waarom de National Aeronautics and Space Administration geïnteresseerd is in BVB Sublime leggen we uit in dit artikel.

Duurzamere substraten voor Soft Fruits

De vraag naar grondstoffen en goede substraten groeit snel. Steeds meer bedrijven schakelen over van open veld teelt naar teelt in substraten. Om aan de wereldwijde behoeften te voldoen, moet Kekkilä-BVB nieuwe grondstoffen creëren met een kleine inpact op het milieu en technische voordelen voor het gewas. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden met Bart Verheijen; Product Manager Soft Fruits bij Kekkilä-BVB.

De voordelen van BVB Accretio voor zuurminnende gewassen

Het geheim van het nieuwe "BVB Quick Rooting Acid Loving Substrate" zit in BVB Accretio. BVB Accretio is een nieuwe, duurzamere grondstof. De unieke fysische en chemische eigenschappen helpen gewassen sneller een sterk wortelgestel te ontwikkelen.

Duurzamere verpakkingen

De beelden van plastic soep in onze wereldzeeën zijn schokkend. Daardoor zijn consumenten en bedrijven doordrongen van de urgentie om het gebruik van plastic te verminderen. Hoe gebeurt dat bij Kekkilä-BVB?

Interview van Gennip

Thwan van Gennip produceert aardbeien en frambozen en vermeerdert aardbeien-, frambozen-, bramen- en aspergeplanten. Kwaliteit staat centraal. Deze waarborgt hij door gebruik te maken van een netwerk van betrouwbare, professionele adviseurs en toeleveranciers. BVB Substrates is er hier een van. In dit artikel is Thwan van Gennip aan het woord over zijn kwekerij.

Kekkilä-BVB en Mertens verbreden samenwerking naar Duitse markt

Kekkilä-BVB produceert al ruim 100 jaar substraten van de hoogste kwaliteit voor de wereldmarkt. Ook op de Duitse markt heeft Kekkilä-BVB door de jaren heen een goede positie verworven. Om deze positie in Duitsland verder te versterken zijn Kekkilä-BVB en tuinbouwtoeleverancier Mertens een intensief samenwerkingsverband aangegaan.

Landscape Day

Op zondag 20 oktober was het International Landscape Day. Om die reden staat Landscaping deze week extra in de spotlight bij BVB Substrates.