Interview Gipmans Planten

Plantweerbaarheid is een belangrijk thema voor Gipmans Planten. Als Erik Gipmans denkt aan duurzaam telen, dan wil hij dat gewasbeschermingsmiddelen plaatsmaken voor planten die zelf in staat zijn om ziekteverwekkers te weren. Substraten zijn voor hem belangrijk, want ze voegen kwaliteit toe aan het begin van de keten. ‘De vraag om duurzame substraten is zeer actueel, zodat wij onze producten goed in de markt kunnen zetten’, vindt hij.

Ondersteuning op afstand

Net als vele anderen werken onze Sales Advisors momenteel vanuit huis. Hoewel er doorgaans een hoop klantbezoeken op de planning staan, gebruiken ze nu nieuwe manieren om kwekers te kunnen blijven helpen.

Inspelen op voorjaarspiek met nieuw warehouse

Elektrische reachtrucks met een “blue spot” veiligheidslicht zoeven er geluidloos heen en weer. Op 1 oktober 2019 namen we een splinternieuw warehouse in De Lier in gebruik. Het gebouw biedt ruimte aan meer dan 10.000 pallets. Tuincentra, bouwmarkten en retailers kunnen vertrouwen op soepele levering van schone pallets potgrond tijdens de voorjaarspiek.

BVB Sublime op ruimtereis?

Ongeveer twee jaar geleden benaderde het Amerikaanse ruimteagentschap NASA ons, omdat ze meer wilden weten over een van onze producten; BVB Sublime. Waarom de National Aeronautics and Space Administration geïnteresseerd is in BVB Sublime leggen we uit in dit artikel.

De voordelen van BVB Accretio voor zuurminnende gewassen

Het geheim van het nieuwe "BVB Quick Rooting Acid Loving Substrate" zit in BVB Accretio. BVB Accretio is een nieuwe, duurzamere grondstof. De unieke fysische en chemische eigenschappen helpen gewassen sneller een sterk wortelgestel te ontwikkelen.

Duurzamere verpakkingen

De beelden van plastic soep in onze wereldzeeën zijn schokkend. Daardoor zijn consumenten en bedrijven doordrongen van de urgentie om het gebruik van plastic te verminderen. Hoe gebeurt dat bij Kekkilä-BVB?

Kekkilä-BVB en Mertens verbreden samenwerking naar Duitse markt

Kekkilä-BVB produceert al ruim 100 jaar substraten van de hoogste kwaliteit voor de wereldmarkt. Ook op de Duitse markt heeft Kekkilä-BVB door de jaren heen een goede positie verworven. Om deze positie in Duitsland verder te versterken zijn Kekkilä-BVB en tuinbouwtoeleverancier Mertens een intensief samenwerkingsverband aangegaan.

Landscape Day

Op zondag 20 oktober was het International Landscape Day. Om die reden staat Landscaping deze week extra in de spotlight bij BVB Substrates.

Interview Kwekerij Vlasman

Sinds oktober 2018 mag Luuk van der Burg zich eigenaar noemen van potplantenkwekerij Vlasman in Mijdrecht. ‘De “schuld” van Richard Bremmer, verkoopadviseur van BVB Substrates’, lacht hij. ‘Hij bracht mij in 2015 met de vorige eigenaar in contact en kijk eens wat daarvan gekomen is.’ De 32-jarige ondernemer is blij met de stap die hij heeft genomen en supertrots op zijn bedrijf. ‘Een kwekerij met een prachtig product: Saintpaulia. Een plant waar je toch vanzelf vrolijk van wordt?’

BVB College gepland locatie De Lier

Er staan weer twee verschillende nieuwe masterclasses gepland voor onze locatie in De Lier. Het betreft een driedaagse masterclass over plantfysiologie en substraten en een ééndaags college over pH.