Over ons

BVB Substrates is een Nederlands familiebedrijf dat substraten voor diverse segmenten produceert en levert. We hebben ruim 100 jaar ervaring en zijn al jaren actief op de wereldmarkt. Zowel qua afzet als qua inkoop van basisgrondstoffen. We hebben diverse productielocaties in Nederland en Duitsland, waar in het totaal ruim 250 medewerkers werken aan de dagelijkse productie en belevering van onze klanten.

Kwaliteit voor de klant

Klanten krijgen gespecialiseerd advies en een product op maat, met de voordelen van een grootschalig en breed georiënteerd bedrijf. We beschikken over geavanceerde laboratoria en een eigen proefkas. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze producten blijven garanderen, constant vernieuwen en optimaliseren.
Daarnaast beschikt BVB Substrates over een uitgebreid eigen wagenpark met ruim 70 vrachtwagens. Hierdoor kan er altijd snel en flexibel worden geleverd. Zo kunnen wij onze klanten verzekeren van een optimaal kennis-kwaliteit-prijs niveau.

Moderne productiefaciliteiten

Onze mengsels worden verspreid over diverse locaties gemaakt. Bij elke productielocatie beschikken we over passende opslagmogelijkheden en overdekte productiefaciliteiten speciaal voor de productie en opslag. Daardoor zijn ook bij extreme weersomstandigheden stipte leveringen gewaarborgd. Bij de productie van onze mengsels maken wij gebruik van de modernste technieken zoals computergestuurde menglijnen en een uitgebreide zeefinstallatie.

Voordelen van BVB Substrates

• Breed, gevarieerd assortiment met kwalitatief hoogwaardige grondstoffen
• Goede prijs/kwaliteitsverhouding
• Deskundige verkoopadviseurs
• Moderne productiefaciliteiten, overdekte opslag
• Professionele laboratoria met proefkas
• Gecontroleerde kwaliteit; ISO 9001 gecertificeerd, RHP keurmerk
• Ruime leveringsmogelijkheden door eigen logistieke dienstverlening
• Geografische spreiding productielocaties door Nederland en Duitsland
• Wereldwijd betrouwbaar dealernetwerk
• Hoge service en flexibiliteit

Werken bij ons?

Lijkt het je leuk onderdeel uit te maken van ons internationaal, snel groeiend bedrijf? Neem dan snel een kijkje bij onze vacatures. Staat er op het moment geen bij jou passende vacature bij, maar denk je wel goed binnen BVB Substrates te passen? Stuur dan gerust een open sollicitatie! Openstaande vacatures en contactgegevens vind je hier.

Bedrijfsvideo BVB Substrates

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe de productie van substraten eruit ziet? In deze korte bedrijfsvideo vertellen we het een en ander over onze substraten en bieden we je een kijkje in onze productiefaciliteiten.

Klik hier om de video te starten.

Potgrond op maat

Substraat is de verzamelnaam voor alle groeimedia die wij leveren. Het merendeel van onze substraten zijn de zogeheten potgrondmengsels. Een potgrondmengsel bestaan uit meerdere natuurlijke basisgrondstoffen en subbestandsdelen. Elke grondstof heeft zijn eigen karakteristiek en fysische gesteldheid. Daardoor is de toepasbaarheid per grondstof verschillend. De grondstoffen worden geselecteerd door onze ervaren en kritische inkopers.

Zij kijken ondermeer naar de uniformiteit en stabiliteit. Dankzij goede afspraken met vaste leveranciers, kunnen wij constante kwaliteit garanderen. De basis van een potgrondmengsel bestaat uit veenmosveen, turf, zoden en/of cocos. Daarnaast worden er subbestanddelen toegevoegd zoals puimsteen, perlite, cocosvezel, bark, zand en klei. Het mengen gebeurt op onze moderne productielocaties met computergestuurde systemen.

Mengsels voor biologische teelt

Voor biologische teelt gelden andere regels bij het samenstellen van mengsels. BVB Substrates beschikt over een breed assortiment grondstoffen die voldoen aan deze normen. Door slim gebruik te maken van deze grondstoffen kunnen wij de eigenschappen die u nodig heeft in het mengsel inpassen.
Ook op het gebied van voorraadbemesting zijn de mogelijkheden uitgebreid. Door toepassing van diverse organische meststoffen en bekalking kunnen we het gewenste voedingsniveau aanleggen. In samenspraak met u als klant zorgen wij dat u een mengsel heeft opgebouwd volgens de richtlijnen van Verordening 889/2008.

Nieuws en events

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bent u benieuwd naar de planning van het BVB College, of wilt u gewoon weten waar we op het moment mee bezig zijn? Neem dan een kijkje bij onze nieuwsberichten.