Over ons

BVB Substrates is een Nederlands familiebedrijf dat substraten voor diverse segmenten produceert en levert. We hebben ruim 100 jaar ervaring en zijn al jaren actief op de wereldmarkt. Zowel qua afzet als qua inkoop van basisgrondstoffen. We hebben diverse productielocaties in Nederland en Duitsland, waar in het totaal ruim 250 medewerkers werken aan de dagelijkse productie en belevering van onze klanten.

Kwaliteit voor de klant

Klanten krijgen gespecialiseerd advies en een product op maat, met de voordelen van een grootschalig en breed georiënteerd bedrijf. We beschikken over geavanceerde laboratoria en een eigen proefkas. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze producten blijven garanderen, constant vernieuwen en optimaliseren.
Daarnaast beschikt BVB Substrates over een uitgebreid eigen wagenpark met ruim 70 vrachtwagens. Hierdoor kan er altijd snel en flexibel worden geleverd. Zo kunnen wij onze klanten verzekeren van een optimaal kennis-kwaliteit-prijs niveau.

Moderne productiefaciliteiten

Onze mengsels worden verspreid over diverse locaties gemaakt. Bij elke productielocatie beschikken we over passende opslagmogelijkheden en overdekte productiefaciliteiten speciaal voor de productie en opslag. Daardoor zijn ook bij extreme weersomstandigheden stipte leveringen gewaarborgd. Bij de productie van onze mengsels maken wij gebruik van de modernste technieken zoals computergestuurde menglijnen en een uitgebreide zeefinstallatie.

Een Nederlands familiebedrijf

Maarten van Buuren, een Nederlandse ondernemer richtte in 1908 een fouragebedrijf op. Hierbij voorzag hij veeboeren jarenlang van vers stro. Het bedrijf groeide snel en in 1940 namen zijn zoons de zaak over. Eén van deze zoons; Bas van Buuren, besloot het roer enkele jaren later om te gooien en richtte zich op de tuinbouwsector. Zo werd uiteindelijk in 1967 de merknaam BVB Substrates geboren, waarbij de letters BVB voortkwamen uit de naam van de eigenaar; Bas van Buuren.

Gedurende de hierop volgende jaren ontwikkelde het bedrijf zich tot de grootste en meest betrouwbare producent en leverancier van substraten in Nederland en omliggende landen. De zaken gingen goed en het werkveld werd uitgebreid naar landen buiten Europa. Hierbij werden exportverkopen een groot onderdeel van de totale verkoop. BVB Substrates ging zaken doen met leveranciers van grondstoffen vanuit de gehele wereld om zo de allerbeste kwaliteit te kunnen garanderen. Uiteindelijk groeide het bedrijf verder totdat het 5 productielocaties binnen Nederland had.

Uiteindelijk besloot de familie van Buuren, die nog altijd de eigenaars waren van het bedrijf, in 2019 om samen te gaan werken met een andere grote substraatproducent; het Finse bedrijf Kekkilä. In 2019 werd het nieuwe bedrijf genaamd Kekkilä-BVB opgericht.

De merknaam BVB Substrates werd één van de twee grote productmerken voor de professionele kweker, van producent Kekkilä-BVB. Lees meer over ons bedrijf en onze gedeelde kennis op www.kekkila-bvb.com.

Kekkilä BVB

Voordelen van BVB Substrates

• Breed, gevarieerd assortiment met kwalitatief hoogwaardige grondstoffen
• Goede prijs/kwaliteitsverhouding
• Deskundige verkoopadviseurs
• Moderne productiefaciliteiten, overdekte opslag
• Professionele laboratoria met proefkas
• Gecontroleerde kwaliteit; ISO 9001 gecertificeerd, RHP keurmerk
• Ruime leveringsmogelijkheden door eigen logistieke dienstverlening
• Geografische spreiding productielocaties door Nederland en Duitsland
• Wereldwijd betrouwbaar dealernetwerk
• Hoge service en flexibiliteit

Werken bij Kekkilä-BVB?

Lijkt het je leuk onderdeel uit te maken van ons internationaal, snel groeiend bedrijf? Neem dan snel een kijkje bij onze vacatures. Staat er op het moment geen bij jou passende vacature bij, maar denk je wel goed binnen BVB Substrates te passen? Stuur dan gerust een open sollicitatie! Openstaande Nederlandse vacatures en contactgegevens vind je hier.

Bekijk internationale vacatures op onze bedrijfswebsite: Kekkilä-BVB.

Bedrijfsvideo BVB Substrates

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe de productie van substraten eruit ziet? In deze korte bedrijfsvideo vertellen we het een en ander over onze substraten en bieden we je een kijkje in onze productiefaciliteiten.

Klik hier om de video te starten.

Substraat op maat

Substraat is de verzamelnaam voor alle groeimedia die wij leveren. Het merendeel van onze substraten bestaat uit een combinatie van verschillende natuurlijke basisgrondstoffen en subbestandsdelen. Elke grondstof heeft zijn eigen karakteristiek en fysische gesteldheid. Daardoor is de toepasbaarheid per grondstof verschillend. De grondstoffen worden geselecteerd door onze ervaren en kritische inkopers.

Zij kijken ondermeer naar de uniformiteit en stabiliteit. Dankzij goede afspraken met vaste leveranciers, kunnen wij constante kwaliteit garanderen. De basis van een substraat bestaat uit veenmosveen, turf, zoden en/of cocos. Daarnaast worden er subbestanddelen toegevoegd zoals puimsteen, perlite, cocosvezel, bark, zand en klei. Het mengen gebeurt op onze moderne productielocaties met computergestuurde systemen.

Mengsels voor biologische teelt

Voor biologische teelt gelden andere regels bij het samenstellen van mengsels. BVB Substrates beschikt over een breed assortiment grondstoffen die voldoen aan deze normen. Door slim gebruik te maken van deze grondstoffen kunnen wij de eigenschappen die u nodig heeft in het mengsel inpassen.
Ook op het gebied van voorraadbemesting zijn de mogelijkheden uitgebreid. Door toepassing van diverse organische meststoffen en bekalking kunnen we het gewenste voedingsniveau aanleggen. In samenspraak met u als klant zorgen wij dat u een mengsel heeft opgebouwd volgens de richtlijnen van Verordening 889/2008.

Nieuws en events

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bent u benieuwd naar de planning van het BVB College, of wilt u gewoon weten waar we op het moment mee bezig zijn? Neem dan een kijkje bij onze nieuwsberichten.