Modern wagenpark

Nauwkeurig, snel en efficiënt. Deze aspecten staat dagelijks centraal op de logistieke afdeling van BVB Substrates. Een modern wagenpark van circa 70 vrachtwagens is dagelijks onderweg om ingekochte producten naar onze productielocaties te brengen en om verkochte producten, zowel verpakt als in bulk, bij u af te leveren.

Voor verschillende situaties bieden wij uiteenlopende logistieke oplossing. Wij beschikken over walkingfloor opleggers, combi’s, kipperopleggers, laadklepauto’s, doseercontainers en silo’s. Mede dankzij deze logistieke faciliteiten zijn wij instaat kleine en grote volumes in de gewenste vorm snel en stipt te leveren.

Duurzaam

Door gebruik te maken van een schoon en modern wagenpark (Euro 5 en Euro 6) en door continue te investeren in innovatieve hard- en software, kunnen wij efficiënt vrachten vervoeren van A naar B. Dit scheelt tijd en geld, maar is ook een stuk duurzamer. Onze transportafdeling is Shell FuelSave Partner en behaalt hiermee aanzienlijke brandstof besparingen. Het brandstofmanagementsysteem van Shell voor transportbedrijven helpt onze planners brandstofgerelateerde kosten tot 10% te verminderen en CO2 uitstoot te verlagen. Om onze vrachten zo efficiënt mogelijk in te delen (en niet ‘leeg’ onderweg te zijn), rijden sommige combinaties ook voor derden. Dit doen we onder de vlag van BVB Logistics.

Hygiene

Wij hoeven u niet te vertellen hoe belangrijk hygiëne is. Uiteraard geldt dat ook voor de het transport van onze producten. Substraat is de voeding voor een plant en daarmee nemen wij geen enkel risico. Elke vrachtwagen wordt om deze reden in onze eigen wasstraat van bumper tot bumper grondig gereinigd. Onze productielocaties beschikken over een wasstraat die voldoen aan de hoogste milieu-eisen.