BIJ BVB SUBSTRATES ZIJN WIJ ER VAST VAN OVERTUIGD DAT ALLEEN EEN OPTIMALE BASIS GARANT STAAT VOOR EEN GEZONDE GROEI. ELKE DAG ZORGEN WIJ VOOR DE PRODUCTIE EN LEVERING VAN DIE OPTIMALE BASIS: HET SUBSTRAAT. MET ONZE KENNIS, ERVARING EN MODERNE PRODUCTIEFACILITEITEN ZIJN WIJ EEN BETROUWBARE LEVERANCIER VOOR KWEKERS IN BINNEN- EN BUITENLAND. DAARBIJ HEBBEN WIJ KLANTVRIENDELIJKHEID HOOG IN HET VAANDEL STAAN.

Geschiedenis

BVB Substrates is in 1908 opgericht door Maarten van Buuren. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale speler.

Lees verder…

Certificeringen

Wij beschikken over diverse keurmerken en certificeringen waaronder ISO en RHP. Zo bent u verzekerd van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Lees verder…

Associaties

‘Twee weten meer dan één en samen ben je sterker!’ Daar geloven wij in en daarom participeren wij in diverse associaties.

Lees verder…

Maatschappelijk

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij BVB Substrates vanzelfsprekend. Wij hanteren diverse maatregelen waarbij wij rekening houden met onze omgeving.

Lees verder…

Vacatures

Ons bedrijf is volop in beweging. Daarom zijn wij regelmatig op zoek naar o.a. productiemedewerkers, verkoopadviseurs en chauffeurs die met ons mee willen groeien.

Lees verder…

Vragen over één van deze onderwerpen?

Neem direct contact op met:
Arjen van der Meer


E-mail: avandermeer@bvb-substrates.nl

Familiebedrijf van Nederlandse bodem

Van tussenpersoon voor boeren en veehouders tot betrouwbare leverancier van substraat. In 1908 is het bedrijf opgericht door Maarten van Buuren. Inmiddels is de vierde generatie werkzaam in het familiebedrijf. Jaarlijks produceert BVB Substrates bijna 2 miljoen kuub substraat voor een zestal segmenten.

Bijna de helft van alle producten wordt gebruikt voor de professionele glastuinbouw, circa 25% komt terecht bij de consument. De overige producten worden gebruikt voor openbare ruimten en de teelt van champignons, zachtfruit en bomen.

Wat is een substraat?

Een substraat is een bodem waarop flora zoals planten, bloemen en gras, groeien. Een veel gebruikt substraat is een mengsel van natuurlijke grondstoffen zoals turf en veen, waaraan onder andere meststoffen worden toegevoegd. Dit wordt een potgrond-substraat genoemd. De samenstelling is afgestemd op de plant en op de teeltomstandigheden. Er zijn dan ook duizenden recepturen ontwikkeld. Naast potgrondsubstraat zijn er ook substraten zoals steenwolsubstraat dat wordt gemaakt vanuit basalt (gestolde lava). Een alternatief voor steenwolsubstraat is BVB Sublime, gemaakt van polyurethaanschuim.

Herkomst grondstoffen

Substraat wordt gemaakt van verschillende grondstoffen uit allerlei landen. De productie (het mengen) van potgrond vindt voornamelijk plaats op onze productielocaties. De belangrijkste grondstof is veen, dat weer te onderscheiden is in witveen en zwartveen. Veen wordt ondermeer gewonnen in de Baltische Staten en Duitsland. Naast veen zijn kokos en boomschors de belangrijke grondstoffen voor het maken van potgrond. De grondstoffen worden veelal in bulkschepen of in containers naar Nederland getransporteerd.