Snijbloemen

Snijbloemen zijn gevoelig voor droogte. Om die reden is het van belang dat substraat goed vocht vasthoudt. BVB Substrates produceert substraten op maat voor diverse snijbloemen zoals, rozen, gerbera's en chrysanten, in diverse teeltsituaties.

Substraat voor snijbloemen

Voor de teelt van uw snijbloem stelt u bijzondere eisen aan het substraat. U wilt een goede productie realiseren en ook een mooie zware tak oogsten. Want uw rendement wordt bepaald door kwaliteit en productie. Samen met u nemen wij de wensen voor uw gewas door. Hierbij houden wij rekening met uw persoonlijke omstandigheden op de kwekerij. Uw substraat is maatwerk.

BVB Substrates heeft veel ervaring in verschillende gewassen zoals anjer, calla, gerbera, cymbidium, anthurium, statice, bouvardia en rozen. Hieronder een kleine greep uit de verschillende toepassingen uit ons assortiment. Dit is zeker geen complete opsomming, maar geeft een goede indicatie van onze kennis en mogelijkheden. Vraag uw verkoopadviseur naar het optimale substraat voor uw snijbloem.

Dianthus

Voor de Dianthus is een mengsel op basis van cocospeat over het algemeen het beste. Eventueel gemengd met Ierse turfstrooisel voor een goede voedingsbuffer en stabielere pH kan gedurende de gehele teeltduur van 2 – 3 jaar een goede basis vormen. Zeker zo belangrijk is de kwaliteit van de Grow Bag. Deze moet voldoende dik en UV bestendig zijn. De plant- en druppelgaten stemmen wij in overleg op maat af, passend bij de afmetingen van het gaas. Varengroei voorkomen wij zo veel mogelijk door kleine kruisvormige druppelgaten te gebruiken en plantgaten afgestemd op de plugmaat.

Bouvardia

Bouvardia is een gewas waarbij van de wortels een groot herstellend vermogen wordt gevraagd, hierbij is het belangrijk dat er regelmatig water kan worden gegeven zonder dat de Grow Bag of bak te nat blijft. Zeker na de snee moet het substraat snel het overschot aan vocht af kunnen voeren. Plant-, drain- en druppelgaten in de Grow Bag zijn op maat af te stemmen, qua aantal, vorm en plaats.

Cymbdium/anthurium

Dit gewas vraagt een luchtig substraat met een lage voedingsbuffer omdat het gewas zoutgevoelig is. Extra afgezeefde perlite 2-6 mm is hiervoor uitermate geschikt, maar ook Basacube 1x1x1 cm en een mengsel van steenwol met agrofoam kan voor de optimale groeiomstandigheden zorgen. Het is zeer kwekerspecifiek welk mengsel het beste past.

Calla

De Calla wenst een stevig mengsel dat snel vocht aan neemt en het vocht goed verdeeld in verband met watergift via de druppelaar. Het gewas heeft een goede voedingsbuffer nodig om het snel groeiende gewas van voldoende nutriënten te voorzien.

Gerbera

De Gerbera heeft een luchtig mengsel nodig zodat veel water kan worden gegeven. Met grove cocoschips wordt dit bereikt. De cocoschips moet voldoende gespoeld zijn zodat het water helder blijft en via de ontsmetter hergebruikt kan worden.