Ondersteuning op afstand

Net als vele anderen werken onze Sales Advisors momenteel vanuit huis. Hoewel er doorgaans een hoop klantbezoeken op de planning staan, gebruiken ze nu nieuwe manieren om kwekers te kunnen blijven helpen.

Een groot deel van de agenda’s van onze Sales Advisors is doorgaans gevuld met klantbezoeken, maar nu werken ook zij vooral vanuit huis. Dat betekent echter niet dat ze geen contact hebben met bestaande of nieuwe klanten. Nee, ze zijn drukker dan ooit om diegenen te helpen die ons nu zo hard nodig hebben!

Alternatieve manieren om te helpen

Omdat onze Sales Advisors nu niet zo veel kwekers kunnen bezoeken als gewoonlijk, zoeken ze alternatieve manieren om met klanten te praten en problemen te onderzoeken. Hoewel het aan beide kanten even wennen is, hebben we veel creatieve en effectieve manieren gevonden om dit probleem op te lossen. Afhankelijk van de voorkeuren van Sales Advisor en klant worden verschillende systemen en software gebruikt om video’s en afbeeldingen te delen en problemen te bespreken. Hoewel een gewoon telefoongesprek soms voldoende kan zijn, vragen andere situaties om videogesprekken en de uitwisseling van beelden.

Bezoeken indien absoluut noodzakelijk

Voorlopig bezoeken we telers alleen als de problemen niet kunnen worden opgelost of opgemerkt via de bovenstaande methoden. Bijvoorbeeld als er monsters moeten worden genomen om te worden geanalyseerd in onze laboratoria of als een probleem niet zichtbaar is via video’s en afbeeldingen. Uiteraard wordt er te allen tijde een veilige afstand tot andere mensen aangehouden.

We zijn hier om te helpen

Ook tijdens deze zware tijden zijn we er om telers te helpen problemen te overwinnen en de beste resultaten te behalen. Als u hulp, advies of informatie nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze verkoopadviseurs. Samen doorstaan we deze periode!