Nieuws & artikelen

Heeft uw organisatie behoefte aan informatie over bomengranulaten, bodemverbeteraars of groeiplaatsen in stedelijk gebied? BVB Landscaping organiseert regelmatig kennisbijeenkomsten voor specifieke doelgroepen. Op deze pagina vindt u informatie over trainingen en technische artikelen over het belang, de productie, kwaliteit en mogelijkheden van substraten in het openbaar groen.

Kennisbijeenkomsten

BVB Landscaping organiseert regelmatig kennisbijeenkomsten, zowel extern als op eigen locatie. Innoverende middagen, met als doel voorlichting en kennisuitwisseling.

De bijeenkomsten worden geleid door Jarno van Veelen, BVB Landscaping adviseur en European Tree Technician, en Marc Spierings, business manager Landscaping Benelux.

Neem voor informatie over onze kennisbijeenkomsten contact op via +31 174 535418 op via landscaping@bvb-substrates.nl.

GROW Landscaping magazine

Ons nieuwe magazine GROW staat bol van informatie over de substraatproducten van BVB Landscaping. Maar u krijgt meer dan alleen een indruk van onze producten.

Het magazine dient als platform voor vakmensen uit de branche die een rol hebben gespeeld in bijzondere projecten. Tevens zal het magazine technisch-inhoudelijke kennis en ontwikkelingen overbrengen en projecten tonen waar wij als team trots op zijn. Let’s GROW together.

Het magazine is te bekijken/downloaden in PDF via deze link. Een hard copy is aan te vragen via landscaping@bvb-substrates.nl.

PFAS-vrije grond

Er is veel te doen rondom PFAS en andere vervuilende stoffen in de bodem. De recepturen van BVB Landscaping substraten zijn zodanig samengesteld dat onze substraten allemaal schoon en vrij toepasbaar zijn. Hiertoe heeft BVB Landscaping een milieuhygiënische verklaring PFAS.

Heeft u gebiedseigen grond die PFAS bevat, dan kunt u contact met ons opnemen. BVB Landscaping kan deze grond opwaarderen tot bijvoorbeeld Teelaarde, Teelgrond, Bomenzand of Bomengrond. De grond hoeft niet te worden verplaatst en kan lokaal worden hergebruikt. Wel zo duurzaam.

Bekijk voor een indruk van onze PFAS-vrije producten deze video.

Instructievideo verwerking BVB Bomengranulaat

In deze video ziet u hoe bomengranulaat verwerkt dient te worden. Denk hierbij onder andere aan UrbanGranulaat, UrbanSand, Bomengranulaat Lava 16-32 (bekijk onze productcatalogus voor alle producten).

Klik hier om de video te starten.