Mushrooms

Dekaarde is de optimale basis voor champignonkwekers. BVB Substrates produceert al decennialang dekaarde voor de champignonteelt. Voor elke teeltwijze, elk teeltsysteem en elk telerstype kunnen wij specifieke dekaarde leveren. In meer dan 50 landen is onze dekaarde inmiddels de standaard voor de professionele champignonteler.

Nieuwe fabriek dekaarde!

Kekkilä-BVB bouwt momenteel een state-of-the-art dekaardefabriek in Wanssum. Hier wordt vanaf volgend jaar jouw dekaarde van de toekomst geproduceerd! Productlijnmanager Rein van Grieken bezoekt de bouwplaats met regelmaat om iedereen op de hoogte te houden van de vorderingen. Bekijk zijn Engelstalige updates via onderstaande knop.

Bekijk de vlogs

Neem contact met mij op over BVB Casing Protect

Aanvraag BVB Casing Protect

  • Vul hier een emailadres of telefoonnummer in waarop we u kunnen bereiken.

Dekaarde voor professionele champignonteelt

Onze dekaarde wordt gemaakt van hoogwaardig stortveen in combinatie met doorvroren zwart- en witveen. Aan deze basisgrondstoffen wordt een kalkbron genaamd schuimaarde toegevoegd. Dankzij schuimaarde wordt de ideale zuurgraad bereikt. Wij beschikken over dekaarde voor de teelt van allerlei soorten traditioneel en biologische geteelde champignons. Ook produceren we verschillende mengsels voor zowel champignongteelt waarbij machinaal geoogst wordt als voor handgeplukte teelt.

Vragen over Mushrooms?

Neem direct contact op met:

Hans Nendels (hnendels@bvb-substrates.nl)

Telefoonnummer: +31 6 53 87 56 18

Rein van Grieken (rvangrieken@bvb-substrates.nl)

Telefoonnummer: +31 6 44 99 26 91

Keuze in vochtgehalte

Onze klant kan kiezen uit tien verschillende vochtigheden, variërend van circa 68% tot 80%. Een reeks van samenstellingen uit twee geproduceerde halffabrikaten geeft de mogelijkheid om zelf de verwerkbaarheid van de gewenste dekaarde te bepalen. Met andere woorden, de dekaarde wordt precies naar klantwens geleverd. Onze adviseurs kijken samen met de kweker welke samenstelling het beste past bij het teeltsysteem dat wordt toegepast.

BVB Substrates heeft zelf een toetsingsmethode ontwikkeld en beschikt over faciliteiten met sproeitafel. Zo kunnen wij onder andere de volgende karakteristieken meten om een constant product te leveren: waterhoudend vermogen, zuurgraad (pH), structuur en kleefkracht. Preventieve en controle zijn zeker bij champignonteelt van groot belang.

 

Innovatie en duurzaamheid

Momenteel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe types dekaarde. Belangrijke functies waar wij rekening mee houden zijn:

  • Goed waterhoudend vermogen
  • Bescherming compost tegen uitdroging
  • Optimale groei omgeving voor mycelium
  • Constante zuurgraad
  • Goede structuur en kleefkracht
  •  Ziektevrij en veilig

Hoe wordt onze dekaarde gemaakt?

“Hygiëne in de champignonteelt is cruciaal. Ons productieproces is hier volledig op ingericht. Zo wordt elke vrachtwagen om deze reden in onze eigen wasstraat van bumper tot bumper grondig gereinigd.”
Hans Nendels, teeltadviseur

Nieuwsgierig naar hoe onze dekaarde wordt gemaakt? Bekijk dan dit Engelstalige filmpje waarin we je meenemen in het productieproces.
Klik hier om de video te starten.

 

 

Klantverhalen & Teelttips

Lees meer nieuws