Landscaping portfolio

BVB Landscaping heeft aan vele projecten in het openbaar groen een bijdrage geleverd met maatwerk substraten en breed advies met betrekking tot groeiplaatsinrichting. Diverse projecten zijn hieronder uitgelicht alsmede in ons magazine GROW, aan te vragen via landscaping@bvb-substrates.nl.

Herinrichting Raadhuisplein Emmen

De herinrichting van het Raadhuisplein in Emmen was enkele jaren geleden een multidisciplinair project voor de gemeente Emmen. BVB Landscaping heeft destijds o.a. de producten Urbangranulaat, Bomengranulaat Lava en verrijkte bomengrond geleverd voor bomen en beplanting in zowel volle grond als in halfverharding en natuurstenen verharding.

Lees hier het interview met Bert van Dijk, gemeentelijk toezichthouder groenaanleg bij dit project en hoe BVB in samenspel met gemeente en aannemer heeft samengewerkt.

Een hard copy van GROW magazine is aan te vragen via landscaping@bvb-substrates.nl.

Grasmat Feyenoord-stadion

BVB levert al jaren dressgrond voor de aanleg en het onderhoud van de grasmat van De Kuip in Rotterdam. Het voetbalveld van Feyenoord wordt al jarenlang gezien als het beste voetbalveld van Nederland.

Na enkele concerten in de zomer van 2019 was de grasmat van het Feyenoord-stadion toe aan vervanging. Een zeer stressvolle operatie deze keer; de klus moest binnen twee dagen worden geklaard. In een interview in GROW magazine 2019 vertelt Erwin Beltman, headgroundsman van Feyenoord, hoe deze klus is geklaard.

Een hard copy van GROW magazine is aan te vragen via landscaping@bvb-substrates.nl.

Trudo Vertical Forest, Eindhoven

Een staaltje pionierswerk: BVB Landscaping is verantwoordelijk voor de groeiplaatsinrichting van het eerste ‘Bosco Verticale’ in Nederland. Om de duizenden planten, struiken en bomen in de woontoren goed te laten groeien in bakken van slechts 120 cm hoog, verzorgde BVB een uitgebreide testopstelling. Het groen moet in deze zeer kleine groeiplaats ook de nodige stevigheid ontwikkelen zodat ze niet omwaaien. BVB Landscaping ontwikkelde hiervoor een speciaal substraat met extra hoge haakbaarheid voor de beworteling. Meer hierover in deze video en in dit artikel uit GROW magazine.

Het Vertical Forest zal zo’n 250 bomen en 5.200 planten en struiken bevatten – goed voor zo’n 8.000 kilo CO2-absorptie per jaar.

Proef Bomengranulaat Gemeente Amsterdam

Een uniek project waarbij de Gemeente Amsterdam onderzoek laat verrichten naar bodemverbeteraars van zeven leveranciers. Gedurende vijf jaar wordt er onderzoek gedaan naar de kwaliteit van bomen en hun ondergrondse groeiplaats, teneinde meer inzicht te krijgen in de producten en hun invloed op bomen in een stedelijke omgeving.

In een video op locatie wordt een uitgebreide toelichting op de proef gegeven. De BVB producten die deelnemen aan dit onderzoek zijn UrbanSand en UrbanGranulaat, ook te vinden in onze productcatalogus.

Boombunkers met maatwerk substraat, Centrum Ede

In 2019 zijn in de Grotestraat, één van de drukkere straten in het centrum van Ede, 11 bomen geplant in boombunkers met ieder 15m3 groeiruimte. De iepen zijn geplant in BVB UrbanSubstraat, dat speciaal voor deze situatie als boombunkersubstraat is samengesteld.

Het project is in beeld gebracht in deze video. Meer informatie over de toepassing van o.a. UrbanSubstraat in openbaar groen is te vinden bij Groeiplaatsen in open grond situaties.

Aanplant Els in Bomengranulaat, Eindhoven

In 2014 is er op het Lodewijk Napoleonplein te Eindhoven een Els aangeplant nadat enkele voorgaande bomen het op die locatie begaven, o.a. door een zeer hoge grondwaterstand.

Samen met Niels Kreb (Soontiëns), die de groeiplaats ontwierp en de aanplant in 2014 verzorgde, volgt BVB Landscaping de ontwikkeling van de Els en het wortelgestel in het Bomengranulaat (UrbanGranulaat). Bekijk hier een videoverslag uit 2018.

 

Verplanting en onderzoek groeiplaats oude Linde

In samenwerking met Pius Floris Boomverzorging en Biomygreen heeft BVB Landscaping de ondergrondse groeiplaats van een monumentale Linde in Venlo onderzocht.

Er is bij de verplanting van deze Linde o.a. gebruik gemaakt van Bomengrond, Compost en UrbanSubstraat met daarin mycorrhiza’s (zie productcatalogus). In de video is de ontwikkeling in kaart gebracht na het eerste groeiseizoen.