Onze Referenties, Nieuws & Artikelen

Aanleg Boombunker Grotestraat Ede

Een mooie samenwerking tussen diverse partijen. De Grotestraat is een van de drukkere straten in het centrum van Ede. Hier worden 11 bomen geplant in boombunkers met ieders 15m3 groeiruimte. De bomen worden geplant in UrbanSubstraat dat speciaal voor deze situatie als boombunkersubstraat is samengesteld.

Klik hier om de video te bekijken.

Bomengranulaatproef Gemeente Amsterdam Vlog 1

Een uniek project waarbij de Gemeente Amsterdam ervoor gezorgd heeft dat er zeven leveranciers van bodemverbeteraars waaronder Bomenzand, UrbanSand, Bomengrond en Bomengranulaat gezamenlijk meewerken aan een onderzoek. In de proef wordt er gedurende vijf jaar onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de bomen en de ondergrondse groeiplaats. Dit allemaal om meer inzicht in de producten te krijgen en de invloed van deze producten op bomen in een stedelijke omgeving. De aanleg is in volle gang, we houden iedereen de komende periode op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Klik hier om de video te bekijken.

Aanplant Els in Bomengranulaat 2014 en terugblik ontwikkeling 2018

In 2014 is er op het Lodewijk Napoleonplein te Eindhoven een Els aangeplant nadat enkele voorgaande bomen het begaven. Niels Kreb (Soontiƫns) heeft groeiplaats ontworpen en de aanplant in 2014 verzorgd. Begin 2018 kijken wij samen met Jarno van Veelen (BVB Substrates) naar de voortgang en het wortelgestel in het Bomengranulaat (UrbanGranulaat).

Klik hier om de video te bekijken.

 

Startschot Testopstelling Trudo Vertical Forest Eindhoven

Het is dan eindelijke zover. We zijn begonnen met de testopstelling voor de plantenbakken voor Trudo Vertical Forest. De groene aankleding is de belangrijkste eye-catcher voor het gebouw. Na diverse bijeenkomsten met Martijn Verberne (Du Pre) en Brenda Swinkels (vd Berk) en Laura Gatti (Bosco Verticale) zijn we tot een ontwerp gekomen dat we nu gedurende een jaar gaan testen.

Klik hier om de video te bekijken.

 

Boomproject 2018 terugblik BVB - Pius Floris Boomverzorging

Terugblik van het Boomproject 2018. In samenwerking met Pius Floris Boomverzorging en Biomygreen hebben we de ondergrondse groeiplaats van de monumentale Linde te Venlo nader onderzocht. Er is bij deze verplanting o.a. gebruik gemaakt van Bomengrond, Compost en UrbanSubstraat met daarin mycorrhiza’s. Na het eerste groeiseizoen hebben we de ontwikkeling in kaart gebracht.

Klik hier om de video te bekijken.