Bedding plant in Wood Fiber

Wat maakt onze houtvezel bijzonder?

BVB Wood Fibre is een bijzondere grondstof die vele voordelen met zich meebrengt voor de teelt. In dit artikel lees je welke eigenschappen het materiaal toevoegt aan onze substraten.

Zoals beschreven in ons vorige artikel over houtvezel gebruiken we een modern, speciaal ontworpen productieproces voor BVB Wood Fibre. Hierdoor is het materiaal niet alleen RHP-gecertificeerd, maar ook geheel vrij van klonten en onzuiverheden.

Wij verwerken BVB Wood Fibre van verschillende grofheden en kwaliteitsniveaus om het optimale mengsel voor elke kweker te kunnen produceren. Op die manier voldoet een mengsel met BVB Wood Fibre altijd aan al uw behoeften.

Dankzij onze moderne productielijn zijn we in staat het materiaal te stabiliseren door het te impregneren met stikstof. Hiermee zorgen we ervoor dat de grondstof tijdens de teelt geen invloed heeft op de voeding van de plant. Daarnaast voegen we ook een component toe om de houtvezel te kleuren en het mengsel er uniform uit te laten zien. Dit kan van belang zijn voor retailers van wie de klanten belang hechten aan deze visuele eigenschappen. De kleuring heeft op geen enkele andere manier invloed op de eigenschappen van het materiaal.

Verbeterde Hydro Dynamics

Nu we het productieproces van BVB Wood Fibre bekeken hebben, is het tijd om te kijken welke eigenschappen het met zich meebrengt in een veenmengsel. Op de eerste plaats voegt houtvezel stabiliteit toe aan een mengsel. Daarnaast vermindert de grondstof ook het inkrimpen van het substraat na verloop van tijd. Tenslotte beïnvloed de toevoeging van houtvezel ook de water- en luchthuishouding van een mengsel op de volgende manieren:

  • Het verhoogt het luchtgehalte van het substraat.
  • BVB Wood Fibre zorgt voor een hogere zuurstofdiffusiesnelheid (betere “ventilatie”).
  • Het verhoogt de porositeit van het mengsel.
  • Het verbetert de drainage.
  • Houtvezel verbetert de wateropname van veenmengsels na een droge periode, aangezien de vezels voor een gelijkmatigere waterverdeling zorgen.
  • Het voorkomt dat het substraat hydrofoob wordt als het te droog wordt.

Al met al zorgt de toevoeging van BVB Wood Fibre voor een gezonde en snelle wortelontwikkeling en kan het zelfs bij boomkwekerij veelvoorkomende wortelproblemen verminderen.

Wilt u meer weten over onze verschillende soorten houtvezel, of bent u benieuwd of de toevoeging van deze grondstof uw resultaat kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.