strawberries grown in Strawberry Green

Strawberry Green voor de beste en snelste beworteling

Dit duurzamere substraatmengsel doet niet alleen onze aarde goed. Het blijkt ook uitzonderlijk te zijn voor je aardbeienteelt.

Wat zit erin?

Strawberry Green wordt afgestemd op de exacte behoeften van kwekers en hun teelt. De algemene bestanddelen van dit substraat zijn BVB Accretio, cocopeat en perliet. Over dat eerste component hebben we het al een tijdje en met goede reden. Onderzoek bewijst keer op keer dat BVB Accretio een uitstekende materiaal is voor gebruik in aardbeiensubstraat.

Nieuw, recent onderzoek waarin dit type substraat vergeleken is met twee meer conventionele, hoogwaardige substraten (op basis van veen en cocopeat) bevestigt dit eens te meer. De resultaten laten zien dat aardbeiplanten krachtigere groei en aanzienlijk snellere wortelgroei tonen in dit substraat.

Meer details over het onderzoek

De afgelopen maanden heeft BVB Substrates samen met Luuk van den Eertwegh en Fresh Forward onderzoek gedaan naar verschillende soorten aardbeiensubstraat en plantdichtheden. In deze tests werd een veelbelovende, smaakvolle Low-Chill aardbeisoort gebruikt, de FS-1705 van Fresh Forward.

Dat nieuwe plantenras heeft als doel om vroeg in het jaar (eind februari/begin maart) een goed smakende kasaardbei op de markt te brengen die kan concurreren met andere vroege kasaardbeien. Met FS-1705 is het mogelijk om over een lange periode en met stabiel vruchtgewicht te oogsten.

Er zijn drie soorten substraat van BVB Substrates getest, waarbij gewasgroei en productieaantallen zijn vergeleken.

Resultaten tonen een hoog gehalte aan gemakkelijk beschikbaar water (10% hoger dan in het veen- of cocopeatsubstraat) bij gebruik van Strawberry Green. Dit zorgde ervoor dat het vruchtgewicht in dit substraat constant op een stabiele 22 gram bleef. Het maakt het ook mogelijk om een ​​hogere plantdichtheid te gebruiken.

De snellere doorworteling, en dus betere wortelgroei met Strawberry Green, zorgde in de eerste weken ook voor iets hogere productieaantallen. De totale productie in de drie verschillende substraten was grotendeels vergelijkbaar.

Strawberry Green voor je eigen teelt?

Wil je dit duurzame en hoogwaardige substraat zelf proberen? Onze verkoopadviseurs kunnen je adviseren over het optimale substraat voor jouw kwekerij en je ondersteunen bij het opzetten van een teelttest.

Bel ons of laat je gegevens achter in ons contactformulier zodat onze verkoopadviseurs contact op kunnen nemen.

Meer over de Green productlijn

Eerder onderzoek

Wij willen Fresh Forward bedanken voor de samenwerking. Speciale dank gaat uit naar Luuk van den Eertwegh voor het uitvoeren van zijn onderzoek.