SA Mushrooms Africa

Interview: Country Mushrooms

Dekaarde van BVB Substrates wordt door veel verschillende kwekers over de hele wereld gebruikt. Laten we eens kijken naar een van onze vaste klanten in Zuid-Afrika: Country Mushrooms.

Nichol Muller werkt sinds 2009 als Managing Director bij Country Mushrooms. Ze telen 2650m2 witte en bruine champignons per week in hun geavanceerde productielocatie in Bapsfontein. Nichol stelt trots zijn bedrijf voor: “Met een uitgebalanceerde combinatie van innovatieve technologie, verbeterde teeltmethoden en deskundige telers, produceren we champignons van hoge kwaliteit. Als team werken we aan het bereiken van gezamelijke doelen, op een zo efficiënt mogelijke manier.”

SA Mushrooms - Nichol

 

Country Mushrooms en de omgeving

De moderne champignonkwekerijen van Country Mushrooms investeren sterk in duurzame praktijken. “Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen en we zorgen altijd goed voor ons waterbeheer door onze hulpbronnen zo effectief mogelijk in te zetten.” voegt Nichol toe. Lees online meer over hun kijk op “Farming for the Future”.

SA Mushrooms Africa

Nichols begon in 1996 te werken als Hoofd Onderhoud bij Country Mushrooms. Door interesse te tonen in hoe de teelt werd gedaan en voortdurende innovaties, stapte hij over naar de functie van Productiedirecteur. Het maakt hem trots om te zien hoe het bedrijf de afgelopen jaren is veranderd en verbeterd om toekomstbestendig te worden.

“Country Mushrooms is de enige champignonkwekerij in Zuid-Afrika met een dak vol zonnepanelen. We zijn een van de grotere telers en bieden werk aan 285 mensen. Daarnaast voorzien we mensen van gezonde voeding.” legt Nichol uit.

Country Mushrooms en BVB Substrates

Country Mushrooms streeft naar een efficiënte waterhuishouding door gebruik te maken van BVB Excellent Heavy dekaarde. Deze hoogwaardige dekaarde heeft een hoge waterretentie, waardoor ze minder gietwater en minder chemicaliën hoeven te gebruiken. Dit draagt ​​bij aan het bereiken van hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en effectiviteit.

“We importeren al 20 jaar BVB Substrates dekaarde. Naast hun dekaarde helpt Kekkilä-BVB altijd met extra beladingen zoals folie of plakband bij zendingen vanuit Nederland. Wij vinden het belangrijk om open te communiceren. Kekkilä-BVB blijkt een betrouwbare partner en eerlijke leverancier te zijn die altijd klaar staat om ons te helpen wanneer we ze nodig hebben.” deelt Nichol .