Berry Blue blueberry growing site Reference story by BVB Substrates

Interview Berry Blue

Het succes van onze klanten staat bij ons centraal. Om die reden vinden we het belangrijk aandacht te besteden aan de verschillende verhalen en uitdagingen van onze kwekers. Dit keer bezoeken we een blauwe bessen kweker in Servië.

In dit interview vertelt Nikola Jokic, de trotse eigenaar van Berry Blue over zijn kwekerij. Berry Blue is een blauwe bessenkwekerij die is opgericht in 2017. De kwekerij is gevestigd in Ruma, het westelijke deel van Servië en heeft een flinke groei doorgemaakt. Nikola vertelt over zijn ervaringen tot nu toe en de manier waarop producten en ondersteuning van BVB Substrates hem ondersteunen in dit avontuur.

“We hebben onze eerste plantage opgezet op 2,5 hectare. Nu, 3 jaar later, bezitten wij en onze partners 10 hectare aan blauwe bessenplanten. We zijn van plan de oppervlakte binnenkort weer te verdubbelen tot een totaal van 20 hectare.” vertelt Nikola. Berry Blue gebruikt voornamelijk blauwe bessenplanten van de Duke-variëteit die worden geteeld in 35-40 liter potten, en levert verse blauwe bessen aan de belangrijkste markten. De blauwe bessen van Berry Blue kunnen in heel Rusland, Europa en Azië worden gekocht.

Hard werk en altijd blijven leren

“Vóór 2017 had noch ik, noch mijn zakenpartner enige ervaring in de landbouw. We zagen echter wel kansen en waren leergierig. Na uitgebreid onderzoek hadden we er vertrouwen in dat we dit zakelijke avontuur aan moesten gaan. ”Servië biedt zeer geschikte omstandigheden voor de agrarische sector in het algemeen en de teelt van blauwe bessen in het bijzonder. De overheid zorgt voor vergaande ondersteuning, wat investeringen in de landbouw nog aantrekkelijker maakt. “Bovendien maakten het ideale klimaat, de beschikbaarheid van geschikte waterbronnen, de competitieve arbeidsmarkt en het bereik van de belangrijkste markten het telen van blauwe bessen de juiste keuze voor ons.” legt Nikola uit.

Nikola voegt eraan toe dat het begin erg uitdagend was, maar ze er geen moment aan dachten op te geven. “Wij geloven in hard werken, kwaliteit en continu blijven leren. In de loop van de tijd hebben we veel kennis opgedaan en is het bedrijf uitgegroeid tot een succes.”

Berry Blue blauwe bessen tijdens winter

Elke dag is belangrijk

Toen we Nikola vroegen wat hij het belangrijkst vindt voor een bedrijf als Berry Blue, antwoordt hij: “Het belangrijkst om in dit bedrijf in gedachten te houden is dat elke dag telt. Het is erg belangrijk om toegewijd te zijn aan het gehele productieproces. Fouten die we vandaag maken, komen naar voren als de oogsttijd, daarom is het erg belangrijk om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen.”

Nikola heeft inmiddels een toegewijd en ervaren team en de resultaten van al hun harde werk zijn te zien. “Ik ben er trots op dat de kwaliteit van ons product door de markt erkend wordt. De hoge kwaliteit van het eindproduct is het resultaat van hard werken en het gebruik van de beste technologie. We zijn er trots op dat we dit uitstekende kwaliteitsniveau hebben weten te bereiken en dat onze medewerkers en zakenpartners graag met ons samenwerken. ”

Een goede relatie

BVB Substrates was vanaf het moment dat Nikola zijn bedrijf opzette zijn vaste, vertrouwde partner voor substraten. Berry Blue zag direct in dat de kwaliteit van de gebruikte substraten een cruciaal onderdeel van de productie en succes is: “Uit onze ervaring zijn de mengsels van BVB Substrates de beste in hun klasse. We hebben nooit problemen gehad met de kwaliteit of levering.” BVB Substrates staat erom bekend niet alleen uitstekende producten te leveren, maar ook te fungeren als een bron van kennis over teelt. “Door het delen van deze kennis hebben we veel geleerd! Niet alleen over het substraat maar ook over water- en bemestingsmanagement.” Vertelt Nikola.

“Vanaf dag 1 is onze relatie met BVB Substrates uitstekend geweest. Afgezien van de uitstekende kwaliteit van de producten, stellen we de algehele ondersteuning die het merk biedt zeer op prijs. Zo kregen we de kans om een ​​van de productielocaties van BVB Substrates te bezoeken. Bovendien organiseerde hun Sales Advisor bezoeken aan andere klanten in de omgeving. Het was voor ons een unieke kans om kennis te delen en nieuwe dingen te leren. Daarnaast adviseert BVB Substrates ons op het gebied van bemestingsmanagement en wateranalyse. Twee dingen die voor ons van grote waarde zijn.”

Nikola besluit zijn verhaal met een blik in de toekomst: “We hebben ambitieuze toekomstplannen en streven naar groei. We zien BVB Substrates als onze strategische partner voor de lange termijn, een partner waarop we bij elke stap kunnen vertrouwen. ”

Neem contact op voor meer informatie over substraten voor blauwe bessen.