Hibiscus

Internationale Vrouwendag!

Internationale Vrouwendag op 8 maart, willen we graag gebruiken om de prestaties van onze vrouwelijke klanten te vieren!

Annemiek Hofland is een Nederlandse ondernemer. Samen met haar broer Frank runt ze de verkoop bij Hofland Flowering Plants. Ze behoren tot de vijfde generatie Hoflands die deze kwekerij runt.

Trots onderdeel uit te maken van Hofland Flowering Plants

Het bedrijf van Annemiek is gevestigd in het hart van de tuinbouwsector in het Westland. In 4,4 hectare kassen produceren ze verschillende bloeiende planten.

“Ik vind het echt een eer om deel uit te maken van de 5e generatie die dit bedrijf leidt. Ik hou van de geschiedenis en alles wat we als familie al hebben overwonnen. Ik vind het interessant om steeds meer te weten te komen over de geschiedenis van ons bedrijf Onlangs kwam ik de notariële akte van aankoop van ons eerste perceel aan de Lange Broekweg tegen. Dat was echt bijzonder!”

Op de vraag wat ze het leukste vindt aan haar werk, antwoordt Annemiek: “Ik hou van de veelzijdigheid van mijn dagen. Ik kan als ondernemer veelal zelf de koers en invulling in het bedrijf bepalen.“.

Annemiek Hofland

Samen bouwen aan een groene wereld

“We kweken een verscheidenheid aan planten zoals Dianthus, Schlumbergera, Exacum Sapphire, Argyranthemum en Calibrachoa. We kweken onze planten met als doel een mooi en kwalitatief hoogstaand product te kweken waar mensen lang van kunnen genieten. Dat doen we met veel van zorg en aandacht voor de natuur.” Annemiek legt uit.

Duurzaamheid en zorg dragen voor de wereld om ons heen zijn belangrijk voor Annemiek. Dit is ook iets waar ze zich met haar bedrijf graag op richt:
“Ik vind het belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren aan een groenere wereld. Dat doen wij in ons bedrijf ook.”

Tenslotte is ook samenwerking belangrijk bij Hofland Flowering Plants: “Het is zoveel leuker om in een groot team met dezelfde doelen te werken, in plaats van allemaal kleine “eilandjes” binnen je bedrijf te hebben.”

Werken in de tuinbouwsector

Annemiek groeide op binnen de sector. “De tuinbouwsector is een mooie sector om in te werken!“, zegt Annemiek. “Ik hou van de groene omgeving en het werken met een levend product draagt bij aan de diversiteit van mijn werk. Elke dag is anders“, voegt ze eraan toe.

 

Met dit bericht willen we onze waardering tonen aan alle geweldige vrouwen in de tuinbouw!
Onze industrie zou meer vrouwen kunnen gebruiken om te blijven bloeien 🌷