Safe substrate cannabis

Hygiëne en veiligheid bij het kweken van medicinale cannabis

Een van de belangrijkste factoren waarmee een kweker rekening moet houden bij het kweken van medicinale cannabis, is veiligheid. Het eindproduct zal door mensen worden gebruikt om hun ziekte effectief te beheersen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Ze hebben in veel gevallen een verzwakt immuunsysteem, waardoor het nog relevanter is dat de medicinale cannabis dit niet onnodig belast.

De teelt van medicinale cannabis moet daarom vrij zijn van schadelijke micro-organismen zoals bacteriën, schimmels of parasieten. Bovendien is het verstandig het gebruik van pesticiden te reduceren of vermijden, omdat dit ook risico’s kan opleveren.

Hygiëne in een gecontroleerde omgeving

Het creëren van een schone en hygiënische omgeving waarin gewassen kunnen groeien, is hierbij cruciaal. Door te telen in een geavanceerde kas of tunnel heeft de kweker de volledige controle over het klimaat en de irrigatie. Zo kunnen planten nauwkeurig in de gaten gehouden worden. Op deze manier kan de kweker schimmel- of algenproblemen voorkomen die kunnen optreden als de luchtvochtigheid te hoog is of de temperatuur niet juist is.

Hygiëne via het substraat

BVB Substrates heeft een stevige grip op haar grondstoffenbronnen. Dit resulteert in veilige substraten en traceerbaarheid van elke kubieke meter product. Onze grondstoffen zijn enkel afkomstig van gecertificeerde, grondig geteste leveranciers en we bieden externe laboratoriumtests aan voor elke batch die we leveren om ervoor te zorgen dat producten voor onze klanten altijd veilig zijn. Voor alle gewassen die in een kasomgeving worden gekweekt, biedt BVB Substrates veilige producten, vrij van elke vorm van schadelijke pathogenen en ver onder de aanbevolen limieten van zware metalen.

BVB Substrates biedt verschillende soorten substraten voor cannabistelers. Mengsels met hoogwaardig veen bieden een sterke structuur, een uitstekende balans tussen water- en luchtgehalte en een gelijkmatige waterverdeling. Bij het kiezen van uw substraat is hygiëne ook iets om rekening mee te houden. U denkt misschien dat de veiligste optie is om het substraat vóór gebruik te steriliseren. We raden juist sterk af om dit te doen bij het gebruik van BVB Substrates-producten voor medicinale cannabis.

Onze substraten bevatten hoogwaardig veen. Deze schone grondstof bevat van nature nogal wat micro-organismen. Dit is eigenlijk een goede zaak. De micro-organismen die in dit volledig vergane materiaal voorkomen, zijn gunstig voor de teelt en helpen schadelijke micro-organismen buiten te houden.

Door de producten vóór gebruik te steriliseren, zou alle activiteit worden vernietigd, waardoor het materiaal vatbaar wordt voor micro-organismen die risico’s voor de menselijke gezondheid opleveren. Als je meer wilt weten over de veiligheid van het natuurlijk voorkomende leven in op veen gebaseerde substraten, lees dan zeker dit artikel: Veilige substraten

Substraat met cocopeat

Naast onze mengsel op basis van veen bieden we ook substraatmengsels aan op basis van cocopeat. We wassen onze cocopeat altijd grondig om er zeker van te zijn dat het veilig is om te gebruiken. Afhankelijk van het mengsel en de behoeftes van de teler verwerken we ook gebufferde cocopeat.

Wilt u meer weten over de veiligheid van onze producten, of de oplossingen die wij bieden voor de productie van medicinale cannabis? Neem contact op!