cannabisteelt

Gewasbescherming in de cannabisteelt

Zoals u waarschijnlijk weet, vereist het kweken van cannabis voor medicinale doeleinden een uitstekende hygiëne. Daarom is het een goede gewoonte om je gewasbescherming toe te passen en hygiënische maatregelen te integreren in je kweekmethoden.

Heb je even geen zin om te lezen? Bekijk deze video van ons recente Engelstalige webinar waarin Victor meer vertelt over gewasbescherming in de cannabisteelt.

Accepteer de cookies op deze website als bovenstaande video niet zichtbaar is.

Geïntegreerde gewasbescherming en medicinale cannabisteelt

Het succes van de bescherming van je planten hangt grofweg af van drie elementen. Door je planten goed in de gaten te houden, en snel te handelen als er iets mis is, kun je een hoop problemen voorkomen. Laten we de elementen van geïntegreerde gewasbescherming een voor een doornemen.

Een schone omgeving

We raden je aan om ongeveer een maand voordat je nieuwe planten in je faciliteiten brengt, te beginnen met de bescherming van je gewas. Zorg ervoor dat je kweeklocatie vrij is van mogelijke besmettingsbronnen, zoals onkruid, rommel en ongereinigde apparatuur.

Luchtstroom en luchtvochtigheid

Probeer het gebruik van roterende ventilatoren en plug-in ontvochtigers te vermijden. Deze apparaten kunnen besmettingen snel verspreiden door de hele kas.

Zorg er echter wel voor dat de lucht door filtratiesystemen wordt geleid. Houd de temperatuur en de luchtvochtigheid nauwlettend in de gaten om schommelingen in de omstandigheden te voorkomen. Fluctuerende groeiomstandigheden kunnen leiden tot de ontwikkeling van bijvoorbeeld meeldauw.

Medicinal Cannabis grower

Schoon plantmateriaal

Zorg ervoor dat alle nieuwe planten in de kweeklocatie eerst in quarantaine worden geplaatst. Controleer minstens 1/3de van de nieuwe planten grondig op mogelijke besmettingen. Werk met leveranciers die net zoveel waarde hechten aan kwaliteit en begin je teelt met een schone moederplant en gezonde kweekplanten.

Het gebruik van substraten van hoge kwaliteit helpt bij het vermijden van mogelijke besmettingen. Substraat kan namelijk een mogelijke besmettingsbron vormen.

Verplaats besmette planten naar drukkamers om de verspreiding van ongedierte en sporen naar andere planten te minimaliseren.

Als je meer wilt lezen over het belang van hygiëne voor de teelt van cannabis, lees dan verder in dit gerelateerde artikel.