Medicinal Cannabis grower

Substraat en pH buffer

Substraat met een hoog veengehalte biedt ongeëvenaarde kwaliteiten op het gebied van de buffering van water en voedingsstoffen. Daarnaast bieden dit soort mengsels ook nog een ruime pH-buffer. In dit korte artikel gaan we wat dieper in op de voordelen van een stabiel pH-niveau.

Het kwalitatief hoogwaardige veen dat wij verwerken in onze substraten biedt uitstekende fysische eigenschappen. De lucht- en waterhuishouding in onze mengsels is optimaal en toegespitst op de specifieke behoeften van de individuele kweker. Lees meer over de hydro dynamische eigenschappen van dit soort mengsels voor medicinale cannabisteelt in ons voorgaande artikel.

Daarnaast hebben we de mogelijkheid veen op verschillende manieren te verwerken en zonder chemische manipulatie te zeven om ervoor te zorgen dat elk mengsel perfect aansluit op de omstandigheden in de teelt.

Tenslotte biedt deze grondstof ook nog eens unieke buffer-eigenschappen. Veen voegt een uitstekende buffer voor vocht, voedingsstoffen en pH toe. In dit artikel bekijken we vooral deze laatste eigenschap.

Wat is de pH-buffer?

Eenvoudig gezegd betekent een hoge pH-buffer dat het substraat een stabiele pH-waarde biedt gedurende de teelt. De pH-waarde in een mengsel wordt beïnvloed door de verwerking en opname van voedingsstoffen voor de plant. Wanneer een kweker niet op de hoogte is van deze veranderingen en het substraat een lage pH-buffer heeft, kan de pH-waarde te ver stijgen of dalen en de groei en ontwikkeling van de cannabisplanten in gevaar brengen.

Substraat van BVB Substrates biedt stabiliteit

In onderstaande afbeeldingen kun je zien hoe het percentage veen in een substraat de fluctuatie van de pH-waarde bij bemesting beïnvloedt. Er zijn drie samenstellingen vergeleken. Het eerste mengsel bevat enkel verschillende soorten veen. Het middelste mengsel bestaat voor de helft uit veen en voor de helft uit complementaire grondstoffen en het laatste mengsel bevat geen veen.

Uit de manier waarop de pH-waarde door de bemesting fluctueert kun je concluderen dat deze fluctuatie een stuk minder aandacht behoeft in mengsels met veen erin verwerkt. Uiteindelijk bieden op veen gebaseerde substraten meer stabiliteit en minder risico’s voor de productie van medicinale cannabis dan mengsels zonder veen.

pH buffer in peat mixes

 

pH buffer grafiek

Meer controle, minder risico’s

Een stabielere pH-waarde betekent meer controle over het voedingsschema en de bemestingsstrategie. Hiermee reduceer je de risico’s op besmetting tijdens de teelt. Bij het gebruik van onze schone, kwalitatief hoogwaardige substraten met veen hoeven kwekers zich geen zorgen te maken over factoren zoals de schadelijke aanwezigheid van zware metalen, menselijke ziekteverwekkers en ophoping van schadelijke pesticiden.

Neem contact op met onze Sales Advisors om meer te weten te komen over de mengsels die wij aanbieden voor de vermeerdering en productie van medicinale cannabis.