BVB Substrates's blueberry Green growing media

Blueberry green: de combinatie van performance en duurzaamheid

Laten we eens een van onze productlijnen voor blauwe bessen van dichterbij bekijken: de Blueberry Green productlijn.

Dit is onze meest duurzame productlijn. We gebruiken duurzamere alternatieve grondstoffen, zoals BVB Accretio voor onze Green substraten. De belangrijkste eigenschap van deze substraten is echter het feit dat ze geweldige prestaties leveren.

Uitgebreid onderzoek en proeven

Bij Kekkilä-BVB werken we al zo’n drie decennia aan de ontwikkeling van het optimale substraat voor de blauwebessenteelt. In de jaren negentig zijn we begonnen met het gebruik van op veen gebaseerde substraten. Na uitgebreid onderzoek en veel ontwikkeling leidde dat uiteindelijk in 2008 tot substraatmengsels met veen, cocopeat en perliet. Dit type substraat werd de wereldwijde standaard voor professionele teelt van blauwe bessen in pot.

De afgelopen jaren hebben we de ontwikkeling van het optimale substraat voor blauwe bessen voortgezet met een sterke focus op duurzaamheid.

Wortelontwikkeling en gezondheid

Blauwe bessen hebben een gevoelig wortelstelsel. Het is daarom van groot belang dat het substraat dat je gebruikt de juiste omstandigheden biedt voor een optimale wortelontwikkeling. Onze Blueberry Green substraten hebben een zeer hoog luchtgehalte, wat de wortelgroei en de -gezondheid ten goede komt. Bovendien sluit het hoge luchtgehalte van deze substraten perfect aan bij de vitale behoeften van blauwe bessenplanten in pot.

Gemakkelijk beschikbaar water

Dit is de hoeveelheid water die kort na irrigatie nog in het substraat aanwezig is. De planten kunnen dit water met weinig capillaire kracht opnemen, waardoor hun energie voor groei en ontwikkeling wordt bewaard. Het percentage gemakkelijk beschikbaar water is zeer hoog in deze productlijn.

Stabiliteit en pH-buffer

De unieke pH-buffer van deze substraten resulteert in een stabiel pH-niveau. Dit verbetert de opname van voedingsstoffen niet per se, maar maakt het substraat chemisch wel eenvoudiger te sturen.

Bovendien heeft een substraat uit onze Green productlijn een stabiele structuur. Dit betekent dat het mengsel niet verslempt of aan luchtgehalte verliest, zelfs niet over een langere teeltperiode, wat cruciaal is voor blauwe bessenplanten.

Wilt u meer weten over het gebruik van een Green substraat voor de blauwe bessenteelt of vermeerdering? Neem dan contact op met onze experts!