Onderzoek: Weerbare champignonteelt

Aan de basis van een succesvolle champignonteelt staat goede dekaarde. Hoe kan die bijdragen aan een weerbare en duurzame teelt? Met de resultaten van een vierjarig onderzoek van Wageningen University and Research (WUR) kan de sector een aantal puzzelstukjesop de juiste plek leggen. Die puzzel is echter nog niet compleet.

Resultaten van actueel onderzoek aardbeiensector

Sinds 1989 werken Proefcentrum Hoogstraten (hierna PCH) en BVB Substrates samen aan de ontwikkeling van kennis in de aardbeiensector. Samen hebben we diverse waardevolle onderzoeken en tests uitgevoerd gedurende de jaren. Sinds 2015 werken we samen aan een nieuw onderzoek naar trayplanten. Dit artikel beschrijft de nieuwste ontwikkelingen in dit onderzoek.

Stekgrond als verdediging tegen Phytophthora

Deze maand verscheen er een artikel over de proeven die BVB Substrates samen met Proefcentrum Hoogstraten uitvoert in het vakblad Poeftuinnieuws. Middels deze proeven willen we achterhalen of de samenstelling van de stekgrond invloed heeft op de kans dat een aardbeienplant getroffen wordt door schimmelziekte Phytophtora.