Green roofs

Daktuinen zorgen voor een tijdelijke opvang van het regenwater waardoor de riolen meer tijd hebben om het regenwater af te voeren. Daarnaast zorgt dakbegroeiing voor het zuiveren van de lucht in een stedelijk gebied, waardoord de fijnstof verminderd wordt. Daktuinen hebben een isolerende werking, een natuurlijke uitstraling en bieden bescherming tegen weersinvloeden op de dakbedekking.

Type daktuin en eigenschappen

Bij het samenstellen van daktuinsubstraat wordt voornamelijk gekeken naar:

  • Fysische stabiliteit: Hoe lang blijft de structuur behouden
  • Watercapaciteit: hoeveel water kan het materiaal bufferen
  • Voedingsbalans: langdurige beschikbaarheid nutriënten
  • Bemesting: door gezonde groei minder last van onkruiden
  • Gewicht: bij minder draagkrachtige daken is een lichtgewicht substraat noodzakelijk

Substraten voor daktuinen kunnen grofweg in twee segmenten worden opgesplitst, een intensieve en extensieve daktuin. Wanneer men het over een extensieve daktuin heeft wil dat in de meeste gevallen zeggen dat een bodembedekker in de vorm van Sedum wordt toegepast. Op een intensieve daktuin groeien meestal heesters of bomen. De daktuin lijkt meer op een echte tuin. Aan de basis van alle beplanting staat natuurlijk een uitgebalanceerd daktuinsubstraat dat voor een geschikte groeiplaats zorgt.

Kwaliteit & levering

BVB Substrates produceert daktuinsubstraat in een aantal vaste beproefde samenstellingen of als maatwerk oplossingen. Door de overdekte productiewijze zijn we in staat het gehele jaar uniforme kwaliteit te garanderen. Met ruim 20 jaar ervaring met de productie van deze substraten heeft BVB Substrates uitvoerig onderzoek gedaan naar korte en langdurige eigenschappen van de substraten. In onze eigen onderzoeksfaciliteit voeren we diverse simulaties uit. Ook onderzoeken we chemische, fysische en biologische parameters en de uitwerking daarvan in het daktuinsubstraat.

Tevens heeft BVB Substrates een breed scala aan verpakkingsmogelijkheden, waaronder diverse formaten zakgoed en big bags. Ook is het mogelijk substraat los gestort of per blaaswagen aan te leveren.

URBANROOF BASIS DAKTUINSUBSTRAAT

We bieden diverse soorten standaardsamenstellingen daktuinsubstraat, maar kunnen altijd maatwerk leveren om perfect aan uw situatie te voldoen.

BVB Substrates biedt grofweg drie soorten standaardmengsels. Elk van deze mengsels is verkrijgbaar als substraat voor intensieve daktuinen én als substraat voor extensieve daktuinen.

Urbanroof B

Bij dit standaardmengsel ligt de nadruk op de structuur van het substraat. Denk hierbij aan een hoog poriënvolume en hoge waterdoorlaatbaarheid. Het daktuinsubstraat is grover van structuur en minder evenredig opgebouwd. Dit geeft uitermate goede fysische eigenschappen. Tevens is het redelijk schraal van samenstelling met een groot aandeel minerale delen.

Download hier het productblad Urbanroof B

Download hier uw bestekteksten en productbladen voor Urbanroof B:
Bestektekst Intensief in PDF                   Bestektekst Extensief in PDF
Productblad Urbanroof B Intensief        Productblad Ubranroof B Extensief

URBANROOF P

Urbanroof P biedt meer balans. Zowel in fysische opbouw, maar ook in voedingswaarde. Dit resulteert in een daktuinsubstraat dat langer mee gaat en gedurende deze periode ook stabiel blijft. Tevens bied het meer voor de plant die erop groeit. Er vindt bijvoorbeeld minder uitspoeling plaats van voeding en fijne delen. Ook is de vochtbuffer ruim voldoende en blijven ook de WOK (wateropname capaciteit) en PF curve (zuigspanning) niet achter.

Download hier uw bestekteksten voor Urbanroof P:
Bestektekst Intensief in PDF                   Bestektekst Extensief in PDF
Productblad Urbanroof P Intensief       Productblad Ubranroof P Extensief
Ontbreekt op oude site!

URBANROOF P - LICHTGEWICHT

Dit standaardmengsel is in opbouw vergelijkbaar met het gebalanceerde “Urbanroof P”-mengsel. Door de toepassing van extra lichte minerale delen is dit daktuinsubstraat ligt het gewicht van dit mengsel echter een stuk lager.

Download hier uw bestekteksten voor Urbanroof P – Lichtgewicht:
Bestektekst Intensief in PDF                       Bestektekst Extensief in PDF
Productblad Urbanroof P-L Intensief        Productblad Ubranroof P-L Extensief

BEMESTING

Voor het bemesten van een daktuin of daktuinsubstraat adviseren we een organische meststof en bodemverbeteraar. Blijf hierbij zo dicht mogelijk bij de natuur.

Advies bij een extensief daktuinsubstraat
Bij aanleg door substraat gemixt: DCM Eco-mix Xtra 1: 2kg per m3
Onderhoud gestrooid per jaar (april): DCM Eco-mix 2: 120 gr per m2

Advies bij een Intensief daktuinsubstraat
Bij aanleg door substraat gemixt: DCM Eco-mix Xtra 1: 1kg per m3
Bij aanleg door substraat gemixt: Vivitree: 1kg per m3
Onderhoud gestrooid per jaar (april): DCM Eco-mix 2: 200 gr per m2

BVB GREENROLL

BVB Greenroll is gemaakt van lange, natuurlijke steenwolvezels. In het productieproces worden deze vezels aan elkaar gemaakt zodat er een compact steenwoldeken ontstaat. Dit “deken” wordt gevormd zonder toevoeging van additionele bindmiddelen zoals bijvoorbeeld phenol-formaldehyde. Vraag onze verkoopadviseurs naar dit nieuwe product!