Duurzaamheid biedt innovatiemogelijkheden

BVB Substrates biedt haar klanten de mogelijkheid om de milieu-footprints te berekenen van substraten voor de sierteelt, fruitteelt, boomkwekerij en stedelijk en openbaar groen.

Footprint berekeningLCA
Om tot een eerlijke en complete footprint te komen, is er bewust gekozen om een uitgebreide reeks van 30 milieu-impactfactoren mee te nemen in de berekeningen. Deze factoren hebben betrekking op de volledige chain van Cradle to Client. Er wordt dus gekeken naar de processen vanaf de grondstofwinning tot en met de levering van het product aan de poort van de klant. Om een betrouwbaar en realistisch inzicht te verkrijgen in de milieu-impact van de winning van de grondstoffen die BVB Substrates inkoopt, gebruikt zij de onderzoeken van onafhankelijke bureaus aangevoerd door brancheorganisaties zoals de European Peat And Growing Media Association (EPAGMA).

Duurzaam alternatief
Samen met de klant kan BVB Substrates, in samenwerking haar eigen R&D afdeling, een advies geven om zijn of haar mengsel te verduurzamen, uiteraard met gelijkblijvende of zelfs verhoogde kwaliteit. Daarnaast kan het voor klanten ook als eye-opener fungeren om hun huidige bedrijfsproces eens goed tegen het licht te houden.

Innovatiemogelijkheden
BVB-Substrates-Website-Grondstofanalyse Naast alle voordelen voor de klant, biedt het voor BVB Substrates ook kansen en mogelijkheden om specifieker te kijken naar innovaties op het gebied van substraat toepassingen. BVB Research, onderdeel van BVB Substrates, gaat de LCAs inzetten voor duurzame innovatie. BVB Research beschikt over twee eigen laboratoria en een proefkas waarmee, tijdens de zoektocht naar een duurzamer substraat, de kwaliteit van nieuw ontwikkelde substraten uitgebreid kan worden getest. Daarnaast wordt er ook actief bij kwekers getest om de bevindingen nogmaals in de praktijk toe te kunnen passen.

Bent u benieuwd of uw huidige substraat wel zo duurzaam is? Of wilt u meer weten over onze uitgebreide LCA benadering? Neem dan contact op met BVB Substrates via info@bvb-substrates.nl of lees hier meer over onze visie op duurzaamheid.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*