BVB College

BVB College is ons eigen kennisinstituut waar we continu werken aan het verzamelen en delen van onze kennis met betrekking tot substraten. We werken hierin samen met de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch. Zowel onze medewerkers als telers kunnen bij BVB College terecht voor trainingen. Tijdens de trainingen komen plantfysiologie, het ideale medium en de effectiviteit van substraat aan bod. In de praktijk is namelijk gebleken dat wanneer kwekers beter in staat zijn om de juiste afweging te maken voor en mengsel, er meer effectiviteit en rendement gehaald kan worden.

Vorm van de opleiding

De opleiding bestaat uit drie bijeenkomsten waarin kennisuitwisseling en leren van elkaars ervaringen centraal staan. De docent heeft theoretische kennis en kan de vertaalslag naar de praktijk maken. Cursisten brengen hun ervaring en kennis in. Daarnaast maken de cursisten samen een casus waarin ze werken aan de opzet van substraat in een teeltsysteem.

Tijdens een rondleiding bij BVB Substrates zal duidelijk worden hoe substraat geproduceerd wordt en wat daar bij komt kijken. De cursus is op HBO+ niveau en vereist minimaal MBO – niveau algemene plantenfysiologie. De prijs van deze opleiding is €395,- voor drie dagdelen. Dit is inclusief lesmaterialen en arrangementskosten en exclusief BTW. In de pauze zal er gezorgd worden voor soep met een broodje.

BLOK 1: SUBSTRAAT – “PLANT INTERACTIES”

Wat heeft een plant nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen? Wat is het belang van een goed substraat? U leert wat een substraat is en welke rol substraat speelt bij de opname van water en nutriënten.

BLOK 2: SUBSTRAAT – “DE IDEALE MATERIE”

Deze dag wordt uitgelegd hoe het ideale substraat voor een optimale teelt ontwikkeld en geproduceerd wordt. Ook wordt u rondgeleid over het bedrijfsterrein en kunt u zien wat er allemaal komt kijken bij productie van substraten op maat!

BLOK 3: SUBSTRAAT – “HET STUREN VAN DE TEELT”

Een herhaling van de eerste twee dagen. Ook wordt uitgelegd hoe u het ideale substraat kan sturen zodat de plant optimaal produceert. Samen zullen we een casus uitwerken en is er ruimte om deze te bespreken en samen hierover van gedachten te wisselen.

"BVB College heeft als doel kennis en ervaring te delen zodat onze relaties meer rendement ervaren met onze producten."

Guido Linders, Commercieel directeur

Cursusdagen

Er hebben inmiddels verschillende masterclasses plaatsgevonden. We zijn echter ook druk bezig met het plannen en opzetten van nieuwe masterclasses binnen BVB College.

De volgende BVB masterclasses staan gepland voor onze locatie in De Lier:

  • BVB College Plantfysiologie en Substraten: 3-daags op dinsdag 5 november, 12-november en 26 november
  • BVB College pH: 1 dag op dinsdag 29 oktober

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen?

Neem contact op met:
Marielle Leijsten

E-mail: college@bvb-substrates.nl
Direct telefoonnummer: 077 366 93 90