Kekkilä-BVB en Mertens verbreden samenwerking naar Duitse markt

Kekkilä-BVB produceert al ruim 100 jaar substraten van de hoogste kwaliteit voor de wereldmarkt. Ook op de Duitse markt heeft Kekkilä-BVB door de jaren heen een goede positie verworven. Om deze positie in Duitsland verder te versterken zijn Kekkilä-BVB en tuinbouwtoeleverancier Mertens een intensief samenwerkingsverband aangegaan.
Samenwerking BVB Substrates en Mertens
Samenwerking Kekkilä-BVB en Mertens: Mart Verheijen, directeur Mertens en Guido Linders, commercieel directeur Kekkilä-BVB

Soft Fruits in Duitsland

De Soft Fruits sector in Duitsland is volop in ontwikkeling. Steeds meer kwekers maken de overstap van vollegrondsteelt naar substraatteelt. Daarnaast wordt als aanvulling op de teelt van glasgroente ook steeds vaker gekozen voor het telen van Soft Fruits.

Mertens

Mertens is een toonaangevende toeleverancier voor de tuinbouw in Nederland en Duitsland, waaronder de groeiende sector Soft Fruits. Met meer dan 65 jaar kennis en ervaring en een groot klantenbestand binnen de doelgroep van Kekkilä-BVB is Mertens de ideale partner om de positie op de groeiende Duitse markt te versterken. Mertens en Kekkilä-BVB werken al langer samen op de Nederlandse Soft Fruits markt en vanaf heden is Mertens dus ook de preferred dealer binnen deze sector in Duitsland.

De klant

Samen staan beide bedrijven nog dichter bij de klant. Deze strategie is geheel in lijn met de kerwaarden “achieving together” en ”focus on customer succes” van Kekkilä-BVB. Een optimale combinatie wordt gevormd door de toevoeging van de “groeikracht voor ondernemers” van Mertens. Dit zorgt voor een nog completer pakket met nog meer actieve ondersteuning voor de klant.

Voor bestaande Duitse klanten van Kekkilä-BVB verandert het aanspreekpunt niet. Mertens zal bij de verkoop van producten ondersteund worden door Kekkilä-BVB. Bart Verheijen (Kekkilä-BVB) en Timo Tax (Mertens) zullen dit gezamenlijk coördineren.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over dit samenwerkingsverband gerust contact op via onderstaande contactgegevens.

Kekkilä-BVB via e-mail: info@bvb-substrates.nl of telefonisch: +31 (0) 77 366 93 90.
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via ons contactformulier.

Mertens via e-mail: info@mertens-groep.nl of telefonisch:  +31 (0) 77 399 91 11.