BVB Sublime op ruimtereis?

Ongeveer twee jaar geleden benaderde het Amerikaanse ruimteagentschap NASA ons, omdat ze meer wilden weten over een van onze producten; BVB Sublime. Waarom de National Aeronautics and Space Administration geïnteresseerd is in BVB Sublime leggen we uit in dit artikel.

Nadat LaShelle Spencer van NASA vorig jaar onze productielocatie in De Lier bezocht, hebben we contact gehouden. Sindsdien heeft NASA meerdere veelbelovende tests uitgevoerd met behulp van BVB Sublime. Inmiddels hebben ze meerdere monsters met verschillende dichtheden onderzocht in hun zoektocht naar optimale resultaten. Afgelopen januari heeft onze Export sales Manager Arjan Haasnoot zelf de faciliteiten van NASA in Florida bezocht om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Wat is BVB Sublime?

BVB Sublime is een innovatief anorganisch substraat dat we hebben ontwikkeld voor de teelt binnen de categorie Vegetables & Leafy Greens. Het is luchtig en behoudt zijn vorm extreem goed. BVB Sublime is gemaakt van polyurethaanschuim dat speciaal is ontwikkeld voor het gebruik in groeimedia. Omdat het vocht heel goed vasthoudt, groeien groenten en bladgroenten er extreem goed in. Neem contact op met onze experts voor meer informatie over BVB Sublime.

Stuurt NASA BVB Sublime naar de ruimte?

Nou, nu nog niet. NASA onderzoekt manieren om astronauten van vers voedsel te voorzien tijdens een ruimtemissie. Hoe kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat astronauten in het International Space Station of op Mars voldoende groentes en fruit eten, als ze niet gewoon even naar de supermarkt kunnen gaan? De beste manier om dit doel te bereiken is waarschijnlijk om verse gewassen in de ruimte te telen. En dat is precies wat NASA probeert te doen met BVB Sublime.

Onderzoekers van NASA werken er hard aan om een ​​goede manier te vinden om verse groenten, zoals tomaten, komkommers en wortels in de ruimte te kweken. Omdat de omstandigheden in de ruimte verschillen van de omstandigheden die we op aarde gewend zijn, zijn er veel tests nodig om de beste manier te vinden om dit te doen.

Als je bijvoorbeeld een plant op aarde water geeft, beïnvloedt de zwaartekracht de manier waarop het water afgevoerd wordt door het substraat. Hier stroomt het water onder invloed van de zwaartekracht typisch van het oppervlakte naar de bodem van het substraat. Deze invloed op de waterstroom is niet aanwezig in de ruimte. Het gebrek aan zwaartekracht vereist alternatieve kweekmethoden. NASA voert momenteel meerdere tests uit en gebruikt sensoren om continu de hoeveelheid water in het substraat te meten. Hiermee willen ze vast kunnen stellen of het gewas geïrrigeerd moet worden, of niet.

Wilt u meer weten over ons bezoek aan NASA in Florida? Export Sales Manager Arjan Haasnoot kan er alles over vertellen!