Productportfolio voor boomkwekerijen

BVB Substrates biedt 5 gespecialiseerde productlijnen die speciaal ontwikkeld zijn voor boomkwekerijen. Elke productlijn biedt voordelen voor specifieke teeltmethodes of plantensoorten. Bekijk deze korte animatie om meer te weten te komen over de eigenschappen van deze substraten.

Evalueren en afronden

Nadat u een proef met groeiende media heeft uitgevoerd, wilt u alle gegevens die u heeft verzameld gebruiken om de juiste conclusies te trekken. In sommige gevallen is het misschien al duidelijk om te zien welke kant je op moet, maar het is altijd handig om het proces en de resultaten zorgvuldig te evalueren. Lees er alles over in dit artikel.

Substraattest: Het verzamelen van data

In ons vorige artikel over substraatproeven behandelden we het belang van een goede voorbereiding van de proef. Zodra alles is voorbereid en er een duidelijk plan ligt, is het tijd om de aandacht te richten op de verzameling van resultaten.

Wat maakt onze houtvezel bijzonder?

BVB Wood Fibre is een bijzondere grondstof die vele voordelen met zich meebrengt voor de teelt. In dit artikel lees je welke eigenschappen het materiaal toevoegt aan onze substraten.

Houtvezel voor substraat: een bijzondere grondstof

In de afgelopen decennia nam de behoefte aan complementaire materialen in substraten gestaag toe. In een eerder artikel behandelden we BVB Accretio, een grondstof gemaakt van veenmos. Naast BVB Accretio verwerken we ook een specifiek type houtvezel in onze substraten: BVB Wood Fibre. In  deze tweedelige serie bekijken we ons productieproces en de bijzondere eigenschappen die houtvezel toevoegt aan onze substraten.

BVB Casing Protect

Deze nieuwe, innovatieve dekaarde helpt uw champignonteelt te beschermen tegen problemen met groene schimmel.

Trichoderma harzianum; een serieus probleem in de champignonteelt

Champignontelers werken hard om hun gewas te beschermen tegen ziektes en problemen van buitenaf. Een van de belangrijkste problemen die voor grote oogstverliezen in Europa zorgen, is Trichoderma. Vooral in het najaar komen grote problemen door Tirchoderma harzianum vaak voor. In het bijzonder in de latere vluchten.

Waterbesparing in onze cocopeatproductie

In het productieproces van cocopeat wordt veel water gebruikt om veiligheid en topkwaliteit te garanderen. In dit artikel concentreren we ons op een aantal bijzondere acties die we hebben ondernomen om het waterverbruik en de milieu-impact van het proces te verlagen.

Het proces achter onze cocopeat-mengsels

Cocopeat, een grondstof die afkomstig is van kokosnoten wordt regelmatig verwerkt in de substraten van BVB Substrates. In dit artikel bekijken we hoe de cocopeat door Kekkilä-BVB wordt verwerkt en welke voordelen dit proces biedt voor de kwaliteit van onze substraten.