Wat maakt onze houtvezel bijzonder?

BVB Wood Fibre is een bijzondere grondstof die vele voordelen met zich meebrengt voor de teelt. In dit artikel lees je welke eigenschappen het materiaal toevoegt aan onze substraten.

Houtvezel voor substraat: een bijzondere grondstof

In de afgelopen decennia nam de behoefte aan complementaire materialen in substraten gestaag toe. In een eerder artikel behandelden we BVB Accretio, een grondstof gemaakt van veenmos. Naast BVB Accretio verwerken we ook een specifiek type houtvezel in onze substraten: BVB Wood Fibre. In  deze tweedelige serie bekijken we ons productieproces en de bijzondere eigenschappen die houtvezel toevoegt aan onze substraten.

BVB Casing Protect

Deze nieuwe, innovatieve dekaarde helpt uw champignonteelt te beschermen tegen problemen met groene schimmel.

Trichoderma harzianum; een serieus probleem in de champignonteelt

Champignontelers werken hard om hun gewas te beschermen tegen ziektes en problemen van buitenaf. Een van de belangrijkste problemen die voor grote oogstverliezen in Europa zorgen, is Trichoderma. Vooral in het najaar komen grote problemen door Tirchoderma harzianum vaak voor. In het bijzonder in de latere vluchten.

Waterbesparing in onze cocopeatproductie

In het productieproces van cocopeat wordt veel water gebruikt om veiligheid en topkwaliteit te garanderen. In dit artikel concentreren we ons op een aantal bijzondere acties die we hebben ondernomen om het waterverbruik en de milieu-impact van het proces te verlagen.

Het proces achter onze cocopeat-mengsels

Cocopeat, een grondstof die afkomstig is van kokosnoten wordt regelmatig verwerkt in de substraten van BVB Substrates. In dit artikel bekijken we hoe de cocopeat door Kekkilä-BVB wordt verwerkt en welke voordelen dit proces biedt voor de kwaliteit van onze substraten.

Het gebruik van cocopeat in substraat

Cocopeat is een van de meest gebruikte componenten van onze groeimedia. In dit artikel bekijken we wat dit materiaal precies is, waar het vandaan komt en waarom het wordt gebruikt om te kweken.

Onderzoek: Weerbare champignonteelt

Aan de basis van een succesvolle champignonteelt staat goede dekaarde. Hoe kan die bijdragen aan een weerbare en duurzame teelt? Met de resultaten van een vierjarig onderzoek van Wageningen University and Research (WUR) kan de sector een aantal puzzelstukjesop de juiste plek leggen. Die puzzel is echter nog niet compleet.

De bestrijding van potwormen

Met enige regelmaat hebben orchideeënkwekers te maken met schade en plantuitval die veroorzaakt wordt door kleine wormpjes tussen de wortels. In dit artikel gaan we dieper in op deze "potwormen" en de schade die ze veroorzaken. Daarnaast belichten we ook hoe substraatkeuze u kan helpen bij het voorkomen van problemen hiermee.