Wat is Responsibly Produced Peat (RPP)?

Deze vraag krijgen we met enige regelmaat. Met hulp van de RPP hebben we deze korte animatie gecreëerd om antwoord te geven op de vraag "Wat is RPP?"

Substraat en pH buffer

Substraat met een hoog veengehalte biedt ongeëvenaarde kwaliteiten op het gebied van de buffering van water en voedingsstoffen. Daarnaast bieden dit soort mengsels ook nog een ruime pH-buffer. In dit korte artikel gaan we wat dieper in op de voordelen van een stabiel pH-niveau.

De uitvoering van een substraattest

Voordat je overstapt op een nieuw substraat of producten van een nieuwe leverancier afneemt wil je wellicht meer zekerheid dat dit een juiste keuze is. Hiervoor kun je een substraattest uitvoeren. Hierbij zet je een proef op waarbij je de resultaten in twee verschillende substraten vergelijkt. In deze driedelige serie lees je hoe je je voor kunt bereiden op zo'n proef om onbevooroordeelde, duidelijke resultaten te verkrijgen.

Gemakkelijk Beschikbaar Water

De samenstelling van een substraat bepaalt welke eigenschappen ingezet kunnen worden om de teelt te ondersteunen. In dit artikel bekijken we een van de meest belangrijke eigenschappen van een substraat: de hoeveelheid Gemakkelijk Beschikbaar Water (GBW).