Het gebruik van veen in duurzame substraten

Binnen de hele tuinbouwsector wordt veel gesproken over de verduurzaming van plant- en voedselproductie. We staan volledig achter dit onderwerp en pleiten voor een open discussie binnen de hele sector. We hebben dit artikel geschreven om telers te helpen de relatie tussen op veen gebaseerde groeimedia en duurzaamheid aan hun klanten uit te leggen.

Bemesting en medicinale cannabis

Medicinale cannabis heeft meestal een relatief korte productiecyclus. Dit houdt in dat telers 3-4 productiecycli per jaar kunnen doorlopen met kleinere planten of één jaarlijkse cyclus met grotere planten. Dit betekent ook dat de cannabisplant in kort tempo verschillende groeistadia doorloopt. Tijdens de verschillende stadia hebben de planten verschillende behoeften. Laten we eens kijken naar de voedingsbehoeften van medicinale cannabisplanten tijdens de verschillende fasen van de groeicyclus van de plant.

Hygiëne en veiligheid bij het kweken van medicinale cannabis

Een van de belangrijkste factoren waarmee een kweker rekening moet houden bij het kweken van medicinale cannabis, is veiligheid. Het eindproduct zal door mensen worden gebruikt om hun ziekte effectief te beheersen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Ze hebben in veel gevallen een verzwakt immuunsysteem, waardoor het nog relevanter is dat de medicinale cannabis dit niet onnodig belast.

Schimmels op substraat

Onder specifieke omstandigheden kan het voorkomen dat u schimmel aantreft op een op veen gebaseerd substraat of op de verpakking. Via dit artikel leggen we uit waarom dit kan ontstaan en waarom er geen reden tot zorgen is.