Aardbeiensubstraten

De aardbeiensubstraten van BVB Substrates worden op maat geproduceerd om precies aan de wensen van de teler te voldoen. Onze verkoopadviseurs kunnen u helpen de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden, afhankelijk van bijvoorbeeld de eisen van het gewas, de eigenschappen van uw irrigatiewater, de gebruikte teelt- en irrigatiemethoden en de voorkeuren van de teler.

Het perfecte vermeerderingssubstraat

Deze tijd van het jaar worden aardbeienplanten vermeerderd. Hiervoor is het van belang dat het gebruikte substraat de ontwikkeling van de jonge planten goed ondersteunt. Voor dit doel bieden wij speciale vermeerderingssubstraten voor aardbeien aan.

Strawberry Green Propagation

Strawberry Green Propagation is specifiek ontwikkeld voor de vermeerdering van aardbeienplanten in trays. Door de toevoeging van BVB Accretio is dit mengsel het duurzame alternatief voor Strawberry Premium en Excellent Propagation.

Dit vermeerderingssubstraat bestaat uit een hoogwaardige traymix van stabiele veenfracties, kwalitatief hoogstaande cocopeat die in onze eigen fabriek is behandeld, perliet en BVB Accretio. Deze combinatie van uitstekende grondstoffen maakt Strawberry Green Propagation een substraat met met de juiste luchtigheid, een snelle wateropname en een goede stabiliteit op lange termijn.

Het substraat blijkt ook gunstig te zijn voor de inkoelsnelheid van de planten.

Naast voordelen voor uw planten biedt BVB Accretio ook voordelen voor het milieu. Deze lichte, hernieuwbare grondstof zorgt voor een relatief kleine belasting van het milieu. We kunnen op aanvraag de ecologische voetafdruk van onze mengsels berekenen om u meer inzicht te bieden in de duurzaamheidsvoordelen van onze Green productlijn.

 

Vraag nu een offerte aan

De perfecte periode voor de vermeerdering van aardbeienplanten is weer aangebroken. Neem contact op met onze verkoopadviseurs voor advies op maat, of vraag direct een offerte aan voor uw bedrijf!

Contact

Aarbeiensubstraten

We bieden kwekers ruwweg producten uit drie verschillende productlijnen. Deze producten worden hier als standaardmengsels gepresenteerd om kwekers een beeld te geven van de verschillende soorten mengsels. Uiteindelijk worden alle mengsels van BVB Substrates op maat gemaakt om de behoeftes van specifieke kwekers optimaal te vervullen.

ProductnaamGeschikt voorBelangrijkste grondstoffen
Strawberry Premium Fruitkorte teeltcocopeat
Strawberry Premium Propagationvermeerderingcocopeat, European block peat fractions
Strawberry Excellentlangdurige teelt, doordragend
cocopeat, zodenturf, perliet
Strawberry Excellent Propagationvermeerderingcocopeat, European block peat fractions, perlite
Strawberry Excellent Coirkorte- en langdurige teeltcocopeat
Strawberry Excellent Coarsekwekerijen met mindere waterkwaliteitgrove zodenturf
Strawberry Green Short Accretiokorte teelt, duurzaamheidzodenturf, witveen, vezelmix, BVB Accretio
Strawberry Green Short Lignima
korte teelt, duurzaamheid
zodenturf, witveen, vezelmix, BVB Lignima
Strawberry Green Long Accretio
langdurige teelt, duurzaamheid
cocopeat, BVB Accretio
Strawberry Green Propagationvermeerdering, duurzaamheid
traymix veenfracties, cocopeat, perliet, BVB Accretio

Strawberry Premium productlijn

De Strawberry Premium productlijn voor aardbeien biedt uitstekende oplossingen voor, voornamelijk kortdurende teelt van aardbeienplanten. De mengsels zijn samengesteld uit hoogwaardige grondstoffen die uw planten een goede basis bieden.

De Premium aardbeienmengsels voldoen aan alle eisen voor verschillende aardbeienrassen en zijn bruikbaar voor diverse kweekmethoden.

Strawberry Excellent productlijn

De Strawberry Excellent productlijn biedt stabiele substraten van hoge kwaliteit. Alle mengsels binnen deze productlijn bieden langdurige stabiliteit en een optimale balans in water- en luchtgehalte. Beide factoren zijn uitermate belangrijk om gedurende lange tijd verschillende aardbeienrassen te telen. Al deze mengsels worden op maat samengesteld om optimaal te voldoen aan uw specifieke behoeften.

Strawberry Green productlijn

De producten binnen de Strawberry Green productlijn vormen een hoogwaardige en duurzaam alternatief voor de mengsels binnen de andere productlijnen. Alle producten binnen deze productlijn bieden uw planten een optimale basis en bevorderen een goede ontwikkeling van de plantwortels.

Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen die het milieu minimaal belasten laat het gebruik van deze mengsels een kleinere ecologische voetafdruk achter.

We kunnen u voorzien van een exacte berekening van de ecologische impact van onze mengsels om u inzicht te bieden in de duurzaamheidsvoordelen van deze productlijn.

Klantverhalen & Teelttips

Lees meer nieuws