Daktuinen zorgen voor een tijdelijke opvang van het regenwater waardoor de riolen meer tijd hebben om het regenwater af te voeren. Daarnaast zorgt dakbegroeiing voor het zuiveren van de lucht in een stedelijk gebied waardoor de fijnstof verminderd wordt. Ook hebben daktuinen een isolerende werking, een natuurlijke uitstraling en bieden bescherming tegen weers- invloeden op de dakbedekking.

BVB Daktuinsubstraat

BVB Substrates maakt substraten voor extensieve daken en intensieve daken. Extensieve substraten zijn geschikt voor sedums, mossen, kruiden en grassen. Intensieve substraten zijn geschikt voor soorten heesters, kruiden, grassen, vaste planten, bloembollen tot zelfs kleine bomen. Daarnaast levert BVB Substrates ook daktuingrond welke geschikt is voor intensieve daken waar gras op toegepast moet worden.

BVB Daktuinsubstraat Plus

Naast de standaard heeft BVB Substrates ook Daktuinsubstraat Plus waaraan speciale organische voeding en bodemleven wordt toegevoegd welke de wortels stimuleert om nieuwe haarwortels aan te maken. De planten zullen sneller aanslaan waardoor er snel een mooi resultaat te verwachten is. Een investering die zich zeker zal terug verdienen.

Urbanscape

Urbanscape is een lichtgewicht groendak oplossing voor woningen en bedrijven. Het Urbanscape groendaksysteem is opgebouwd uit handzame kant-en-klare cassettes van 50×50 cm. De cassettes bestaan uit drie lagen: een drainage laag, een substraat laag en een sedum-mix laag. Doordat de cassettes licht zijn in gewicht, kan het Urbanscape systeem eenvoudig geïnstalleerd worden op elk type dakconstructie met een dragend vermogen vanaf 45 kg/m2. Urbanscape is geschikt voor platte en licht hellende daken tot 5 graden.

Maatwerk substraat

Naast standaard BVB Daktuinsubstraat, BVB Daktuinsubstraat Plus en Urbanscape, kan BVB Substrates ook opmaat gemaakte substraten leveren. BVB Substrates heeft daktuinsubstraten met een licht soortelijk gewicht voor bijvoorbeeld bestaande gebouwen waar een lage belasting per m2 gevraagd wordt. BVB Daktuinsubstraten kunnen los gestort, geblazen, in bigbags of als zakgoed aangeleverd worden.